Foto: AFP
Foto: AFP

Zenit je klasa, Dzjuba je klasa, Azmun je klasa – Nikolićeva Lokomotiva primila šest komada od šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.05.21. | 19:52

Odbrana titule ekipe iz Sankt Peterburga - 6:1

Težak dan za bivšeg trenera Partizana Marka Nikolića i njegovu Lokomotivu. Kada drugoplasirani tim izgubi od lidera sa čak 6:1 (3:0), onda se postavlja pitanje da li uopšte treba razmišljati o tome ko će biti šampion Rusije. Zenit je zaista odigrao impresivnu utakmicu, oduvao Lokomotivu i pokazao klasu. Ukratko, demonstracija dominacije - 6:1 (3:0).

I proslava titule u stilu. Treće uzastopno, ukupno osme. Zaista nema sumnje u to da je Zenit trenutno najjači klub u Rusiji.

Izabrane vesti

Zenit je klasa od tima za ruske uslove, a u svojim redovima poseduje igrače poput Artjoma Dzjube, Malkoma i Serdara Azmuna koji su jednostavno predobri za rusku Premijer ligu.

Pa tako ni tim koji drži drugo mesto na tabeli ne može da ih zaustavi. Ne samo da nije mogao da im stane na put, već su pomenuti majstori bili toliko nadahnuti da su postizali golove na zaista spektakularne načine.

Artjom Dzjuba je postigao dva gola i upisao asistenciju, Azmun je zaokružio het-trik, a Malkom gol i asistenciju.

Kao da je u pitanju vojna pokazna vežba, a ne fudbalska utakmica. Od loba Dzjube levom nogom, do loba Malkoma takođe levicom. Pucali su topovi, leteli projektili, a ekipa Marka Nikolića nije znala šta ju je snašlo.

Toliku moć poseduje Zenit u prednjem delu svog tima da kada god Dzjuba primi loptu, uvek se nešto dešava oko njega. Može i da zagradi i da odloži loptu i da postigne gol na 1001 način. Pa onda na to dodate brutalnu brzinu i okretnost Azmuna, pa opasnost i talenat Malkoma... Ni mnogo jači timovi od Lokomotive ovako nadahnut Zenit ne bi mogli da "prežive".

Zato i jedan od težih poraza u karijeri Marka Nikolića… Njegov tim stajao je mirno, potpuno nag, pred streljačkim vodom raspoloženih napadača Zenita. Nije sigurno navijačima Lokomotive bilo prijatno da prate meč, dok su pristalice Zenita mogle da vide kako se osećaju posetioci koride u Sevilji. Poigravao se Zenit sa Lokomotivom kao toreador sa bikom.

Posle ovako ubedljive pobede Zenit je napravio poslednji korak ka odbrani titule i sada je na 61 osvojenom bodu, dok ga Lokomotiva prati sa 52. Spartak je na 50, Rubin na 49... Odbrana titule, potpuno zasluženo.

Uskoro opširnije…

RUSIJA - 28. KOLO

Subota

Rotor - Ahmat 1:0 (0:0)

/Šetkin 23/

Rubin - Dinamo Moskva 2:0 (0:0)

/Despotović 15, Hvan In Bom 80/

CSKA – Ufa 1:1 (0:0)

/Čalov 71 – Mrzljak 66/

Krasnodar - Soči 1:3 (0:1)

/Stotski 59 - Noboa 6, 94, Zabolotni 85/

Nedelja

Himki - Ural 1:0 (1:0)

/Konate 10/

Rostov - Tambov 2:0 (0:0)

/Polož 70, Hašimoto 78/

Zenit - Lokomotiva Moskva 6:1 (3:0)

/Dzjuba 19, 51, Azmun 39, 45+3pen, 46, Malkom 67 - Kamano 56/

Ponedeljak

15.30: (5,20) Arsenal Tula (3,70) Spartak (1,70)

*** Kvote su podložne promenama

 



tagovi

Artjom DzjubaMarko NikolićMalkomSerdar Azmun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara