Fudbaleri Zenita posle gola (©Reuters)
Fudbaleri Zenita posle gola (©Reuters)

Zenit se nije utopio u ledenom Donu, bombe Jerohina i Vendela "pocepale" Rostov (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.08.21. | 21:01

Četa Sergeja Semaka još jednom napunila mrežu rivala do vrha

U vazduhu se oseća nova žetva trofeja tima iz Sankt Peterburga. Kako je Zenit zatvorio minulu sezonu, tako je otvorio novu. Autoritativno je Zenit osvojio trofej Superkupa Rusije, deklasirana je Lokomotiva. Sa tri komada u mreži počastili su momci Sergeja Semaka i Himki, a tek nešto bolje se od ekipe iz Podmoskovlja proveo Rostov u Premijer ligi – 4:2 (2:0).

Konkurencija garantuje uzbuljivu trku za naslov šampiona, možda i dramatičniju nego što je to bio slučaj prethodne sezone. Ali, kako god se obrne i okrene Zenit će biti taj koji će se boriti sa pritiskom prvog favorita i očekivanjima da prišije još jedan pehar uz svoje ime.

Izabrane vesti

Za sada se tim iz Sankt Peterburga nije odlepio od Lokomotive, Dinama i Rubina iz Kazanja, stoje u istoj vrsti sa maksimalnim učinkom posle dve runde. A, ipak, teško je se oteti utisku da je Zenitu potrebno više od pet minuta da protiv svakoga stavi šapu na tri boda. Ponovo je moćan, demonstrirao je silu na gostovanju Rostovu.

Tamo gde bi se mnogi mučili Zenit je protutnjao. I ponovo je rivalu napunio mrežu. Tri meča, deset golova, na ligaškim zbirno sedam. Zenit je u marš kroz preko Rostova na Donu poveo Aleksandr Jerohin. Uputio je savršen centaršut sa desnog boka Daler Kuzjajev, pogodio je Aleksandra Jerohina u trepavicu, a vezista Zenita uvećao je golgeterski saldo. Prethodno je pogodio i protiv Lokomotive u Superkupu.

Bio je to samno početak plesa Zenita i Jerohina na Rostov Areni. Nije mnogo prošlo, a četa Sergeja Semaka je opet poklopila domaćina. Napravili su izabranici Valerija Karpina glupost, skrivili penal, a Serdar Azmun je nastavio da teroriše golmane u Premijer ligi. Poslao je loptu u jednu, a Baburina u drugu stranu.

Na identičan način je u završnici prvog poluvremena Rostov stigao do prvog od dva gola. Nije domaćin bio bezopasan, pokazao je zube Zenitu i lavovski se borio. Ipak, sve je ostalo na dva trzaja. Prvi sa kreča, kada je Komnličenko u nadoknadi sa kreča zatresao mrežu. Ali, u drugom delu je opet Zenit povlačio konce. Dirigentska palica bila je kod Aleksandra Jerohina, koji je u 74. minutu uposlio Vendela, a Brazilac lansirao projektil i „pocepao“ mrežu rivala. Bomba koje se niko ne bi postideo. Prava majstorija.

Delovalo je da je kraj, ali se Rostov nije predao tako lako. Na Donu su se vodile neke od najvećih bitaka, ratnički duh usađen je u ovaj klub. Osipenko je ispalio precizan hitac, pogodio je metu. Ipak, ekipu Zenita to nije uzdrmalo, kapital od još jednog gola je sačuvan, a u nadoknadi, kada je Rostov krenuo na sve ili ništa, nebeskoplavi su odapeli novu strelu. Aleksandr Jerohin je „pokopao“ domaćina.


PREMIJER LIGA RUSIJE – 2. KOLO

Petak

Arsenal Tula - Rubin 0:3 (0:3)

/Hvang In-Beom 12, Despotović 37p, Kvaračkelija 40/

Krila Sovjetov - Spartak Moskva 0:1 (0:1)

/Sobolev 68p/

Subota

Ufa - Dinamo Moskva 2:3 (0:2)

/Agalarob 81, 86 - Fomin 33pen, 40pen, Šimanski 89/

CSKA Moskva - Lokomotiva Moskva 1:2 (1:1)

/Bistrović 18 - Smolov 22, Žemaletdinov 60/

Nedelja

Ural - Nižnji Novgorod 1:1 (1:0)

/Panjukov 32 - Sulejmanov 55/

Krasnodar - Himki 0:1 (0:0)

/Kuharčuk 63/

Rostov - Zenit 2:4 (1:2)

/Komličenko 45+1pen, Osipenko 84 - Jerohin 29, 90+5, Azmun 35, Vendel 74/

Ponedeljak

19.00: (2,80) Ahmat Grozni (2,95) Soči (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RusijaRusija 1ZenitZenit Sankt PeterburgKrasnodarRostovHimki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara