Huan Rodrigez (©AFP)
Huan Rodrigez (©AFP)

Žestoka akcija u Manizalesu: Onse Kaldas i Santa Fe oči u oči za proboj u G8

Vreme čitanja: 4min | sub. 14.05.22. | 22:50

Kolumbija: Noćas se igra poslednje 20. kolo Aperture

Zasigurno najuzbudljiviji duel dvadesetog i poslednjeg kola ligaškog dela kolumbijske Aperture održaće se noćas (01.00) na stadionu Palogrande u Manizalesu, gde će se Onse Kaldas i Independijente Santa Fe boriti svim raspoloživim snagama u pokušaju da se dokopaju poslednjeg mesta koje vodi u narednu fazu takmičenja. Poraženi će se oprostiti od borbe za titulu, dok će pobednik, ipak zavisiti i od učinka Ekvidada ili Alijanse Petrolere, koji takođe imaju tendencije da zadrže, odnosno zauzmu kvalifikaciono mesto u ligaškom plasmanu.

Ovaj duel oči u oči suprostavlja dva tima koja još sanjaju da dođu do grupe G8, iliti prvoplasiranih osam timova, ali isto tako oni neće zavisiti samo od ishoda svog međusobnog okršaja, tako da i uprkos eventualnoj pobedi neke od sukobljenih strana oboje mogu ostati bez daljeg plasmana. Međutim, potreba za pobedom bi trebalo da bude savršen motiv da ovaj okršaj bude žešći u ofanzivnom segmentu, sa smelim držanjem i mnogo akcije.

Izabrane vesti

Onse Kaldas je blagi favort u sukobu uprkos tome što nije pobedio u pet uzastopnih mečeva, uključujući poslednji duel protiv Atletiko Nasionala sredinom nedelje u Kupu Kolumbije, koji je izgubio 2:1, što je kulminiralo njegovoj eliminaciji iz ovog takmičenja. Pre toga i u prethodnom kolu Aperture, Onse Kaldas je takođe loše prošao kada je poražen od Alijanse Petrolere sa 2:0 u gostima, protraćivši tako odličnu priliku da se osloni na sopstvenu snagu kako bi se kvalifikovao u eliminacionu fazu. Samim tim, sastav kojim zapoveda Dijego Koredor izlazi na teren sa potrebom da savlada Independijente Santa Fe, ali i sa nadom da će se Atletiko Bukaramanga i La Ekvidad saplesti na poslednjem stepeniku, što i nije nemoguće s obzirom da Aseguraderosi dočekuju Atletiko Nsional, dok Leopardi koji imaju lošiju gol-razliku, gostuju Deportivo Pereiri.

01.00: (2,40) Onse Kaldas (3,00) Santa Fe (3,05)

U ovom trenutku, Onse Kaldas je na 11. poziciji sa 25 osvojenih bodova, i dva manje od La Ekvidada. Ali veliki problem predstavlja to što je u poslednjih pet mečeva osvojio samo bod iz remija sa Atletiko Nasionalom i pretrpeo čak četiri poraza od Alijanse Petrolere, Deportivo Kalija i dva puta od Atletiko Nasionala, računajući tu i Kup utakmicu sa Verdolagasima. Ove sezone, igrajući kod kuće ekipa iz Manizalesa zabeležila učinak od četiri pobede, tri remija i tri poraza u poslednjih 10 utakmica.

Na strani gostiju iz prestoničkog predgrađa Santa Fe, koji je, kao i njegov protivnik, takođe eliminisan iz Kupa Kolumbije sredinom nedelje pošto je kod kuće izgubio 1:0 od Juniora iz Barankilje, Independijente svoju pažnju skreće isključivo na nacionalnu elitu, gde se i dalje nada plasmanu u narednu fazu, ali će pored eventualne pobede nad Kaldasom morati da se nada i kamenu spoticanja sugradskog Ekvidada. Tim je u prošlom kolu remizirao sa Deportivo Kalijem 1:1 i došao do 26 osvojena boda, samo jedan manje od Aseguraderosa, koji zauzimaju poslednju kvalifikacionu poziciju.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

U poslednjih pet odigranih utakmica, Independijente je zabeležio samo jednu pobedu i remi, uz tri pretrpljena poraza. U navedenom periodu savladao je Jaguare iz Kordobe, remizirao sa Deportivo Kalijem, a izgubio od Miljonariosa i dva puta od Juniora iz Barankilje u Kupu Kolumbije. Igrajući van svog stadiona, Santa Fe je u ovogodišnjoj kampanji zabeležio samo dve pobede, tri remija i pet poraza.

Prestonički tim je za ovaj duel prijavio tri povrede, u koje spadaju odsustvo Džona Velaskeza usled iščašenja ligamenata, Žilera Goeza zbog povrede mišića i Džesona Gonzaleza. Isto tako, Kevin Mantilja je druga žrtva u odnosu na duel u Palmaseki. Privremeni trener Grigori Mendes na spisku ima 18 igrača, među kojima se ističu se povratnici Žerson Malagon u odbrani, Hulijan Ančiko u veznom redu i Matijas Mjer u napadu.

Poslednji duel ovih ekipa odigrao se 15. novembra u Manizalesu. Tom prilikom domaći sastav pobedio je sa 2:1 golovima Danovija Kinjoneza i Alehandra Garsije, dok je Džon Velaskez pogodio za goste. Independijente na ovom stadionu nije pobedio još od 14. septembra 2019. godine. Tri pobede za prestoničke Kardinale, pet remija i dve pobede na strani Belih iz Manizalesa bio je bilans na poslednjih deset susreta između ovih timova.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

KOLUMBIJA 1, APERTURA - POSLEDNJE 20. KOLO

Nedelja

01.00: (1,90) Agvilas (3,20) Kortulua (4,10)

01.00: (2,15) Ekvidad (3,00) Atletiko Nasional (3,50)

01.00: (1,50) Junior (3,80) Jaguares (6,50)

01.00: (2,45) Deportivo Pereira (2,90) Bukaramanga (3,05)

01.00: (1,60) Deportes Tolima (3,50) Envigado (5,90)

01.00: (1,67) Independijente Medeljin (3,45) Deportivo Pasto (5,20)

01.00: (1,58) Miljonarios (3,60) Alijansa Petrolera (5,80)

01.00: (2,40) Onse Kaldas (3,00) Santa Fe (3,05)

21.00: (2,35) Patriotas (3,00) Deportivo Kali (3,10)

Ponedeljak

02.00: (1,72) Amerika Kali (3,35) Union Magdalena (5,00)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Onse KaldasIndependijente Santa Fe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara