Artjom Dzjuba (©Reuters)
Artjom Dzjuba (©Reuters)

Ziceri za Zenit i Lokomotivu, Nikolić juri 11. pobedu u nizu

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.04.21. | 13:02

Moskovljani imaju svih 10 trijumfa u 2021. godini. Drugo mesto je realnost za tim srpskog stručnjaka, kruna u Rusiji najverovatnije ostaje u Sankt Peterburgu

Četiri kola pre kraja Premijer lige Rusije, Zenit je na pragu odbrane krune. Sedam bodova do kraja sezone potrebno je timu iz Sankt Peterburga da bi stigao do nove titule. Sve dileme mogle bi da budu otklonjene naredne nedelje kada četa Sergeja Semaka dočekuje zahuktale Železničare iz Moskve.

Danas najbolja dva tima u Rusiji imaju lak zadatak. Zenit na Gazprom areni dočekuje Rotor iz Volgograda (15.30) koji ima pet vezanih poraza i teško će do opstanka. Tim iz Sankt Peterburga ove sezone nije briljirao, bio je poslednji u grupnoj fazi Lige šampiona, izgubio je i Kup Rusije, pa mu je prvenstvo uteha za, ipak, slabiju sezonu od očekivane.

Izabrane vesti

Protiv Rotora neće biit povređenog Dejana Lovrena, dok je Iranac Serdar Azmun suspendovan zbog kartona. U prvom delu šampionata Zenit je pobedio u Volgogradu sa 2:0.

15.30: (1,10) Zenit (11,0) Rotor (19,0)

Lokomotova ima danas (18.00) u Saransku na Mordovija areni još lakši posao protv Tambova koji se raspada. Ovom timu sledi seldiba u niži rang, a pitanje je kakva je budućnost kluba koji ima velike finansijske probleme. Tim Marka Nikolića ima svh 10 pobeda u 2021. godini. Srpskom stručnjaku se smeši prvi trofej na klupi Moskovljana. Prethodne nedelje je pobeđen gradski rival CSKA sa 2:0 izboreno finala gde će rival da bude drugoligaš Krila Sovjetov iz Samare.

Moskovljani su i igri za titulom, ali je realnije borba za drugo mesto sa gradskim rivalima Spartakom, CSKA i Dinamom, kao i probuđenim Rubinom iz Kazanja. Nikolić ne može da računa na suspendovanog Giljermea i povređene Ignjatijeva i Lisova. Raduje odlična forma Fransoa Kamana, Fjodora Smolova i Gžegoža Krihovjaka.

18.00: (1,50) Dinamo M. (4,00) Himki (7,25)

Dinamo je u igru za drugo mesto. Moskovski Policajci domaćini su danas (18.00) Himkiju koji je siguran na sredini tabele. Ne može u Evropu, a ne preti mu borba za opstanak. Krajem septembra ekipa iz Podmoskovlja je slavia na svom stadionu protiv Plavih sa 1:0. Posle tog meča došlo je do smene na kormliu. Stigao je Nemac Sandro Švarca i preporodio tim iz ruske prestonice. Zbog žutih katona za domaćina ne mogu da igraju Kamerunac Klinton N’Džaje i Evgenjev, dok je povređen Lisovoj.


tagovi

Marko NikolićZenit Sankt PeterburgLokomotiva MoskvaPremijer liga RusijaRusijaArtjom Dzjuba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara