Žil Kunde (©AFP)
Žil Kunde (©AFP)

Žil Kunde prva kupovina "novog" Čelsija

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.05.22. | 18:48

Francuz ponovo aktuelna tema na Stamford Bridžu

Britanske vlasti i Roman Abramovič postigli su dogovor oko pisanih garancija da će ruski oligarh sav novac od prodaje Čelsija proslediti u dobrotvorne svrhe i, uz to, otpisati dug od dve milijarde evra koje klub ima prema njemu.

To znači da je staza za prodaju londonskog kluba američkom konzorcijumu na čelu sa biznismenom Todom Bolijem utabana. Plavci će biti prodati za oko 5.000.0000.000 evra posle 19 godina godina Abramovičevog rukovođenja, tokom kojih je Čelsi osvojio po pet trofeja Premijer lige i FA kupa, po dva Lige šampiona i Lige Evrope, jedan namenjen klupskom prvaku sveta i još mnogo toga.

Izabrane vesti

Rešeni administrativni problemi znače i da će klub sa Stamford Bridža moći normalno da posluje tokom letnje pijace, a po informacijama iz Engleske prva kupovina biće štoper Sevilje, Žil Kunde.

Francuz je još prošlog leta postigao dogovor sa Čelsijem, međutim, klubovi se nisu dogovorili oko obeštećenja, pa posao nije realizovan. Plavci su nudili 50.000.000 evra, a rukovodstvo Sevilje tražilo 70.000.000. Po najnovijim informacijama, Španci su sada spremni da prodaju Kundea za 60.000.000 evra.

Sevilji je potrebno oko 38.000.000 evra do kraja juna kako bi dovela u red svoje finansijske knjige i izbegla probleme s UEFA, te bi zbog toga da transfer bude što pre ralizovan. Žele na Sančez Pishuanu dovoljno vremena da se posvete pronalaženju adekvatne zamene.

S druge strane i u Londonu bi da sve bude brzo završeno, jer se očekuju odlasci slobodnih Andreasa Kristensena u Barselonu i Antonija Rudigera u Real Madrid. Navodno Tomas Tuhel želi da dovede jednog defanzivca top klase, kog bi upario sa mladim Trevom Čalobom, dok bi iskusni Tijago Silva u svojoj poslednjoj godini ugovora imao ulogu podrške i mentora. Pritom, Kunde može da pokriva i poziciju desnog beka.

Pored Kundea pominje se da je Čelsi dogovorio i dolazak Ivana Perišića iz Intera, koji nije produžio ugovor sa Interom.

Mladi Francuz (23 godine) u Sevilju je stigao leta 2019. iz Bordoa za 25.000.000 evra i odmah se izborio za mesto standardnog prvotimca. Ove sezone je odigrao 43 utakmice, u kojima je postigao tri gola.


tagovi

Žil KundeLetnji prelazni rok 2022ČelsiSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara