Olivije Žiru (©Reuters)
Olivije Žiru (©Reuters)

Žiru: Jednom Tobdžija – uvek Tobdžija, zato je Totenhem otpao

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 12:15

Francuz bio očajan zbog minutaže u Čelsiju, ali ne toliko da bi zario nož u srce navijačima Arsenala

Posle deset godina Olivije Žiru je napustio Ostrvo, odabrao je Milan i zaigrao u trećoj “ligi petice”. Led je u dresu Rosonera probio protiv Kaljarija – postigao je dva gola. Puca iskusni Francuz od samopouzdanja, nedavno je najavio da će do kraja sezone postići 15 golova, a za engleske medije je otkrio da je mogao zaigrati za treći klub iz Londona – Totenhem.

Olivije Žiru bio je na meti Totenhema kada je Žoze Murinjo sedeo na klupi Pevaca, ali u to vreme nije samo klub iz severnog Londona bio opcija. Nije Olivije Žiru igrao u Čelsiju, čamio je na tribinama i razmišljao je o promeni sredine. Dva kluba sa "čizme" bila su zainteresovana, ali...

Izabrane vesti

Žoze Murinjo je želeo da me dovede u Totenhem, ali zainteresovani su u tom trenutku bili i Inter i Lacio. Bio sam očajan, jer sam u Čelsiju dobijao premalo prostora. Totenhem je bio opcija, ali iskreno, to zaista i nije bio, zbog trke za prve četiri pozicije u Premijer ligi”, počeo je izlaganje Olivije Žiru.

Najdublji trag na Ostrvu, ali i generalno u evropskom fudbalu, Olivije Žiru ostavio je u Arsenalu. Ušao mu je Arsenal pod kožu, pa iako već tri godine nije član tima sa Emirejtsa, za sebe kaže da je i dan-danas Tobdžija.

Kao pravom bivšem Tobdžiji u srcu mi je Arsenal, i kao što mi umemo da kažemo: ‘Jednom Tobdžija – uvek Tobdžija’. Bilo bi jako čudno igrati za Totenhem. Zato nije došlo do tog transfera”.

Francuski napadač potpisao je letos ugovor sa Milanom dvogodišnji ugovor. Može li igrati do 40. godine?

Ima toliko dobrih primera. Počev od Milana. Paolo Maldini vodio je zdrav način života, igrao je do svojih 40-ih. Zlatan Ibrahimović je takođe veliki profesionalac, obraćam pažnju na to, i to je izuzetno važno. Dok mi je telo u dobroj formi, a motivacija i dalje visoka, želim da igram fudbal. Sve dok je tako, želim da nastavim i budem na terenu. Kada više ne bude telo moglo da izdži napore – povući ću se. Ali želim da ostanem u fudbalu ako mi se za to ukaže prilika”.

I ne pomišlja Olivije Žiru o završetku karijere, ali kada okači kopačke o klin, zna koju funkciju bi voleo da obavlja.

Voleo bih da postanem sportski direktor ili tako nešto, jer je fudbal sve što znam da radim u životu. Uobičajeno je za bivše fudbalere u Italiji da u klubu ostanu na nekoj funkciji, ali nisam zato došao u Milan. Mislim da će ta praksa postati sve uobičajenija u Engleskoj”, zaključio je Olivije Žiru.



tagovi

Olivije ŽiruMilanTotenhemArsenalČelsiZlatan IbrahimovićPaolo MaldiniItalijaSerija AKalčoEngleskaPremijer liga

Obaveštavaj me

Milan
Čelsi
Arsenal
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara