Aleksandar Pejović ©Starsport
Aleksandar Pejović ©Starsport

Život piše romane: Škrbić pauzirao 14 meseci, zbog ugovora propustio pripreme, pa doneo pobedu u nadoknadi vremena

Vreme čitanja: 5min | sub. 04.02.23. | 16:11

Napadač Nišlija 15 minuta po ulasku u igru, prvi put posle teške povrede i administrativnih peripetija, doneo pobedu Radničkom protiv Mladosti posle preokreta – 2:1

Cvetković će sanjati Samčovića, Savić Jojića, ali fudbaleri Mladosti iz Lučana sanjaće Miljana Škrbića. Fudbalera koga slavi fudbalski Niš i o kome će se narednih dana tek pričati. Život piše romane, a ovo sa Škrbićem ima elemente nekakve bajke.

Pre 14 meseci teško se povredio na istom ovom stadionu i do danas nije odigrao ni minut takmičarskog fudbala. Zbog nesporazuma sa rukovodstvom kluba oko potpisivanja novog ugovora, taman što se oporavio i vratio maksimalnom treningu, nije piutovao u Tursku na pripreme. Paraf na ugovor stavio je tek pre tri dana, nakon prodaje Nikole Štulića. I onda, petnaestak minuta pošto je ušao u igru, u nadoknadi vremena, golom je rešio utakmicu protiv Mladosti u prvom prolećnom kolu Mozzart Bet Superlige – 2:1.

Izabrane vesti

Bio je Radnički u minusu na poluvremenu, jer kao što kažu da se kašalj ne može sakriti, tako neke boljke Nišlije ne mogu da eliminišu ni posle zimskog „lečenja“. Reč je o nesvakidašnjim kiksevima odbrane, ovog puta Savićevu je kaznio Jojić u 40. minutu. Prethodno je Samčović odbranio penal i zicer Cvetkoviću, ali Nišlije nisu odustajale. Posle samo 40 sekundi igre u nastavku su izjednačile preko Pejovića, ostale sredinom drugog poluvremena i bez trenera Lalatovića, koji je dobio crveni karton, a onda je Škrbić doneo važnu pobedu, kojom Nišlije tope prednoszt imenjaka iz Kragujevca i približavaju se zoni plej-ofa na pet koraka.

Stručnjaci za meteorološke prilike kompetentniji su za uvod ovog izveštaja od sportskih novinara. Koliko se samo nepogoda izmenjalo tokom utakmkice Radničkog i Mladosti - kiša, sneg, vetar, veoma je bitno to naglasiti zbog okolnosti u kojima je meč odigran, po, ipak, više nego zadovoljavajućem terenu za takvo vreme, ovo doba godine i standarde Čaira.

Neprilike sa bonus igračima, nastale odlaskom Nikole Štulića, o kojima smo pričali prethodnih dana, Nenad Lalatović rešio je tako što je žrtvovao reprezentativnog golmana Dragana Rosića i ostavio ga na klupi, a Dimitrije Stevanović bio je taj obavezni mladi igrač u postavi. Iako je tokom priprema igrao na poziciji zadnjeg veznog, Stefan Marjanović vraćen je u štopersku liniju na mesto upražnjeno povredom Andrića, a njegovu poziciju zauzeo je Đurišić. Ostalo je bilo očekivano u domaćem timu. Mladost je napadala u formaciji 4-2-3-1, branila se u 4-3-3, Nemanja Tomić se tu vraćao, sa nešto defanzivnijim zaduženjima, a gosti su se opredelili da svoju šansu čekaju iz kontranapada i dočekali su je.

Radnički je mnogo toga propustio u prvom poluvremenu kada je napadao sa vetrom u leđa. Ovo su utakmice u kojima se svaka, čak i najmanja šansa mora iskoristiti, a šta tek reći o penalu. Prekršaj se dogodio u 16. minutu, a jedanaesterac je izveden tek u 20. Toliko je trebalo da sudiji Radakoviću iz VAR sobe jave da sam pogleda snimak, na kome Ješić ruši Mićina na ivici kaznenog prostora. Odgovornost je preuzeo Stefan Cvetković, posao mu jeste bio otežan, vetar je dva puta pomerao loptu po nekoliko metara, nije mogao ni da je postavi na belu tačku, ali udarac je bio loš, po sredini gola, Samčović ga je nogama odbranio.

Nastavio je Radnički da napada, Mićin i Pejović oplemenjivali su igru svog tima kreacijom, Belaković je bio opasan kada god bi dobio loptu, Varga dosta konkretan na desnom beku, ali ponovo je tragičar bio Cvetković, a junak Samčović. Pejović je centrirao, a krilni napadač Nišlija iz vrlo izgledne pozicije nije uspeo da zatrese mrežu Lučanaca.

Kakav loš deža vi za navijače Radničkog u 40. minutu. Kiksevi odbrane preskupo su koštali Nišlije jesenas, a sada je još jedan bio koban. U glavnoj ulozi štoperski tandem, Savić je neprecizno dodao do Marjanovića, ovaj je odmah „ispao“ kada je Mirić ukrao loptiu, stuštio se ka golu, sjajno centrirao po zemlji, pokušaj Bojovića Stevanović je odbranio, ali je Nikola Jojić bio na pravom mestu, natrčao je na odbijenu loptu i ubacio je u mrežu.

Obojicu „grešnika“ Lalatović je ostavio u svlačionici, Savića i Cvetkovića zamenili su Stojanović i Saša Marjanović, značilo je to i ofanzivniju formaciju, a Radničkom je samo 40 sekundi bilo dovoljno za izjednačenje. Akciju po desnoj strani i povratnu loptu Petrova, preciznim udarcem krunisao je Aleksandar Pejović, a onda temperamentnom gestikulacijom pokazao šta misli o nezasluženim i nepristojnim prozivkama koje čitave sezone dobija od pojedinaca sa zapadne tribine.

Malo je falilo pa da u 53. minutu Radničkli još jednom pokloni gol rivalu. Jamkam je taj koji je ovog puta loše reagovao, Mirić je ukrao još jednu loptu i ponovo imao ulogu asistenta, ali se Bojović okliznuo u trenutku kada je ispred sebe imao praznu mrežu i već viđen pogodak. Nekoliko minuta kasnije Mićin je šutirao preko gola, a u 64. minutu Radnički je ostao bez trenera Nenada Lalatovića.

Zaista se nije dešavalo ništa što bi privuklo pažnju gledaocima, tek, četvrti sudija Milan Ilić pozvao je prvog arbitra Radakovića i sugerisao mu da žute kartone pokaže Lalatoviću i predstavniku gostujućeg kluba na klupi Nešku Milovanoviću. Lalatovića je to baš pogodilo, smatrao je da ničim nije zaslužio javnu opomenu, proradio je temperament i Radaković mu je pokazao još jedan žuti, automatski crveni karton.

Nije se Radnički mirio sa remijem, napadao je, ubacivao ofanzivne igrače, a onda je u drugom minutu nadoknade vremena Čair „ekslpodirao“. Korner je izveo Saša Marjanović, a najspretniji u gužvi bio je Škrbić. Neko to od gore vidi sve.

RADNIČKI – MLADOST 2:1 (0:1)

/Pejović 46, Škrbić 90+2 - Jojić 40/

Niš, stadion Čair.

Gledalaca: 500.

Sudija: Nikola Radaković (Novi Sad).

Žuti kartoni: Škrbić (Radnički), Leković, Baha, Žunić, Maksimović (Mladost).

Crveni karton: Nenad Lalatović (trener Radničkog) u 64. minutu.

RADNIČKI (4-2-3-1): Stevanović 6.5 – Varga 7, Stefan Marjanović 6, Savić 5 (od 46. Stojanović 6.5), Jamkam 6 – Đurišić 6.5, Pejović 7.5 (od 75. Mesarović -) – Cvetković 5 (od 46. Saša Marjanović 7), Mićin 7, Belaković 7 (od 90+4. Jovanović -) – Petrov 5.5 (od 75. Škrbić 7).

MLADOST (4-2-3-1): Samčović 7 – Ćirković 6, Masksimović 6, Žunić 6, Leković 6.5 – Baha 6.5, Ješić 6 (od 65. Marčić 6) – Mirić 7, Jojić 7, Tomić 5.5 (od 70. Udovičić -) – Bojović 5.5.

Igrač utakmice: Aleksandar Pejović (Radnički)

MOZZART BET SUPERLIGA, 20. KOLO

Petak

Kolubara - Radnik Surdulica 1:0 (1:0)

/Milićević 31/

Subota

Radnički - Voždovac 0:1 (0:1)

/Pantović 31 pen/

Radnički Niš - Mladost Lučani 2:1 (0:1)

/Pejović 46, Škrbić 90+1 - Jojić 40/

16.00 (1,20) Crvena zvezda (6,75) Vojvodina (14,00)

18.00 (3,50) Spartak (3,35) Čukarički (2,15)

Nedelja

14.30 (10,00) Napredak (4,70) Partizan (1,35)

16.30 (3,35) Novi Pazar (3,20) TSC (2,20)

18.30 (2,40) Mladost GAT (3,10) Javor (3,20)



tagovi

Radnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara