Rikardo Zjelinski i Agustin Rogel (©AFP)
Rikardo Zjelinski i Agustin Rogel (©AFP)

Zjelinskom ne daju da ode, ni Patronato ne može da mu pomogne

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.08.22. | 23:03

Argentina 1: Estudijantes ne pušta trenera makar do kraja sezone

Posle vikenda i poraza od Argentinos Juniorsa koji je crveno-beli deo La Plate ostavio u grču saopštenjem Rikarda Zjelinskog da podnosi ostavku, dugi razgovori u tajnosti između rukovodstva i odlazećeg trenera konačno su urodili plodom. Stručnjak je preinačio svoju odluku bar do 23. oktobra, za kada je zakazano poslednje kolo argentinske profesionalne lige za 2022. godinu. Estudijantes je u narednom kolu savladao Union minimalnim rezultatom i ponovo se pokrenuo u borbi za kvalifikacije za Kopa Libertadores. Sledeći rival El Leonu biće Patronato, kojeg će noćas (01.30) da ugosti na svom stadionu Horhe Luis Irči u utakmici koja će zatvoriti 16. kolo argentinskog šampionata.

Estudijantes je postigao odlične rezultate u poslednjim mečevima i uspeo je da sa pomeri iz donjeg dela tabele. Ipak, potreban je kontinuitet osvajanja bodova kako bi došao do pozicija koje vode u međunarodna takmičenja za sledeću sezonu, što je postao i opšti cilj tima iz La Plate. El Leon trenutno se nalazi na 14. mestu tabele, gde je do sada osvojio 19 bodova iz pet pobeda, četiri remija, ali i šest pretrpljenih poraza. Posle eliminacije iz Kopa Libertadores tim će se sada takmičiti samo u prvenstvu Argentine.

Izabrane vesti

U 14. kolu gostovao je Argentinos Juniorsima na stadionu Dijego Armando Maradona i izgubio sa 1:0. Domaćin je golom Tijaga Nusa postigao gol posle samo 10 minuta igre. Bio je to okidač koji je pokrenuo mnoga pitanja unutar kluba, sve do toga da je posle tog poraza na konferenciji za medije Rikardo Zjelinski izjavio da je jedan od mogućih scenarija, a zarad dobrobiti kluba, njegova ostavka. Ipak, posle dužih pregovora između uprave i cenjenog stručnjaka, postignut je dogovor o nastavku saradnje, barem do kraja sezone.

01.30: (1,70) Estudijantes (3,60) Patronato (5,30)

Usledio je trijumf ekipe iz La Plate. Studenti su na svom terenu ugostili Union iz Santa Fea i uz veoma dobar učinak pobedili sa 1:0. Estudijantes je imao 11 udaraca, od toga šest u okvir gola i posed lopte više od 60% vremena. Opet, i pored igračke dominacije, El Leon je uspeo da zatrese mrežu protivnika tek u 76. minutu, golom Boselija sa bele tačke. Gosti su imali nekoliko šansi, ali su samo jednom uputili šut u sam okvir gola bez veće opasnosti.

Dobra vest za Zjelinskog je ta što je Mateo Pelegrino prebrodio povredu mišića i sada radi zajedno sa svojim saigračima, kao i Leonardo Godoj koji se takođe pojavio na treninzima prethodne nedelje. To ipak ne mora da znači da će ova dva igrača biti u opticaju za noćašnji duel. Sa druge strane, Paragvajac Horhe Morel je suspendovan zbog petog žutog kartona zarađenog u proteklom duelu protiv Uniona. Loša vest je da je Pablo Pjati zadobio povredu tabana desne noge i moraće da odsustvuje najmanje tri sedmice. U međuvremenu, Lusijano Lolo se još oporavlja od slične povrede.

U međuvremenu, Patronato ima skor od šest mečeva bez poraza u argentinskom prvenstvu i nalazi se na 9. mestu na tabeli sa 23 boda i sa samo šest bodova zaostatka od drugoplasirane Himnasije. Do sada je tim predvođen Fakundo Savom ostvario šest pobeda, pet remija i četiri poraza.

Utakmica protiv Taljeresa na stadionu Mario Alberto Kempes bila je jedna od najuzbudljivijih u sklopu 14. kola, i završena je sa po 3 gola na obe strane. Uprkos tome što je prethodno kolo bilo puno golova, meč sa Argentinos Juniorsom završen je rezultatom 0:0. Patronato je imao 14 udaraca, od toga 4 ka golu, ali nijedan nije našao put do mreže Bubamara iz La Paternala. Patronato je i pored brojnih šuteva ka protivničkom golu igrao u defanzivnoj formaciji i dosta rizikovao.

Od 2017. godine, od kada se ova dva tima sastaju u zvaničnim utakmicama, a koje su sve bile pod okriljem elitnog ranga takmičenja, ukupno je odigrano pet međusobnih duela i u svih pet Estudijantes je bio uspešniji. Tri puta je slavio na svom terenu identičnim rezultatom 1:0, dok su preostale dve pobede izvojevane u Parani, računajući i poslednju u septembru prošle godine, rezultatom 2:1.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

--------------------

ARGENTINA 1 - 16. KOLO

Petak

Sentral Kordoba - Lanus 2:2 (1:2)

/Martinez 10, Lopez 54 - Sand 35pen, Blando 43/

Subota

Arsenal - Urakan 1:1 (0:0)

/Piton 51 - Kristaldo 59/

San Lorenco - Rosario 1:1 (0:0)

/Gatoni 79 - Malkora 75/

Njuels - Godoj Kruz 1:2 (1:1)

/Perez 10 - Ojeda 3, Ramirez 74/

Banfild - Defensa i Hustisija 1:2 (0:2)

/Domingo 46 - Togni 17, Gutierez 29/

Taljeres - Rasing 1:1 (0:1)

/Valojes 51 - Alkaraz 37/

Argentinos Juniors - Platense 0:2 (0:1)

/Morgantini 42, Kosta 54/

Nedelja

Tigre - River Plejt 1:1 (0:1)

/Retegi 68 - Solari 37/

Sarmijento - Himnasija La Plata /u toku/

Barakas - Kolon /u toku/

Independijente - Atletiko Tukuman /u toku/

23.00: (2,05) Boka Juniors (3,15) Atletiko Tukuman (4,00)

Ponedeljak

01.30: (1,92) Union (3,45) Aldosivi (4,10)

01.30: (1,70) Estudijantes (3,60) Patronato (5,30)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1EstudijantesEstudijantes La PlataPatronato

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara