Robert Levandovski i Čiro Imobile (@MOZZART Bet)
Robert Levandovski i Čiro Imobile (@MOZZART Bet)

Zmajevi skrhani posle eliminacije od Iraca, Levandovski napada Azure

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.10.20. | 10:22

Dušan Bajević najavio odlazak sa kormila Bosne i Hercegovine. Protiv Holanđana bi mogao da odmori najbolje igrače. Fantastični napadač Bajerna posle pauze se vraća u reprezentaciju Poljske. Slatke muke Mančinija sa napadačima, u timu i štoperski tandem Juventusa, Bonuči i Kjelini

Posle dva kola najjače divizije Lige nacija, Bosna i Hercegovina i Holandija ne mogu baš da se pohvale dobrim rezultatima. Lale imaju pobedu i poraz, dok su Zmajevi zakucani za dno Grupe 1 sa samo bodom izvojevanim u Italiji (1:1). Utakmica trećeg kola igra se u nedelju (18.00) na Bilinom polju u Zenici, a meč će sa tribina da posmatra oko 1.800 navijača, koliko je dozvolila UEFA.

Domaćin u lošem raspoloženju dočekuje Lale. Edin Džeko i drugovi ostali su bez poslednje šanse da se nađu na Evropskom prvenstvu. U polufinalu baraža Zmajeve je u Sarajevu, na Grbavici, eliminisala Severna Irska posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Dušan Bajević je najavio da napušta kormilo Bosne i Hercegovine, a kao naslednik iskusnog stručnjaka pominje se bivši selektor Srbije Mladen Krstajić.

Izabrane vesti

Dušan Bajević bi mogao danas da promeša karte, da odmori nosioce igre i da šansu pruži fudbalerima koji nisu igrali pre tri dana u baražu protiv Iraca.

"Meni je cilj da ovo završim koliko je moguće najbolje, a kasnije će reprezentacija imati novog selektora kog bude želela. Tu sam na raspolaganju za svaku pomoć koja bude bila potrebna. Mislim da postoje izuzetno dobri i ambiciozni treneri koji mogu da vode reprezentaciju. Mislim da svi igrači znaju šta ih čeka protiv Holandije. Svaku utakmicu ćemo pokušati da odigramo što bolje. Ne predajemo se“, rekao je Bajević pred duel sa Lalama.

Ovaj duel mnogo više znači Holanđanima. Posle odlaska Ronalda Kumana na kormilo Barselone, na klupi Oranja seo je Frenk de Bur, koji baš i ne može da se pohvali nekim trenerskim rezultatima. Prvi put je na klupi selekcije u narandžastim dresovima sedeo u sredu u prijateljskoj utakmici u Amsterdamu protiv Meksika. Debi nije bio uspešan. Sombrerosi su slavili sa 1:0 na Johan Krojf areni. Na papiru Holanđani imaju jak sastav sa Frenkijem de Jongom, Virdžilom van Dajkom, Lukom de Jongom, Donijem Van de Bekom... De Bur je pozvao i debitanta, Tojna Kumpajnersa, kapitena AZ Alkmara, dok se u selekciju vratio Donel Malen, napadač PSV Ajndhovena. Zbog suspenzije kod Holanađana neće biti napadača Liona Memfisa Depaja.

Zmajevi su dobro počeli Ligu nacija sa novim selektorom Bajevićem, koji je nasledio Roberta Prosinečkog. Posle boda u Italiji, Bosna i Hercegovina je poražena na svom terenu od Poljske sa 2:1. Selektor Zmajeva za današnji meč neće moći da računa na Adnana Kovačevića, Tonija Šunjića i Ermina Bičakčića.

Ove dve selekcije nikada se dosad nisu sastale. Lale imaju dva vezana poraza na svom terenu, i to minimalnim rezultatom, od Italije u Ligi nacija i Meksika u prijateljskoj utakmici. Vreme je da nekadašnji evropski prvak i vicešampion sveta krene da pobeđuje.

U drugom meču grupe, Poljska danas (20.45) u Gdanjsku dočekuje Italiju. Poljaci su se potpuno vratili u život posle poraza od Holandije jer su savladali Bosnu i Hercegovinu u Zenici, a isto se može reći i za Italijane koji su posle remija sa Zmajevima bili bolji od Holandije u Amsterdamu. Obe selekcije su imale odličnu uvertiru ove utakmice. Poljaci su bili ubedljivi protiv Finske (5:1), a Italijani protiv Moldavije (6:0), pa je jasno da i jedni i drugi u Gdanjsku žele sva tri boda.

U prethodnom izdanju Lige nacija Italijani su do jedine pobede u grupi stigli upravo na gostovanju Poljskoj i to zahvaljujući golu Kristijana Biragija u drugom minutu nadoknade. Pre toga je bilo 1:1 u Bolonji, tako da i sada treba očekivati ozbiljno taktičko nadmudrivanje. Robert Levandovski je odmarao protiv Finske, ali su odlično u tandemu igrali Kšištof Pjontek i Arkadijuš Milik, dok je kapiten Grosicki postigao het-trik, pa je jasno da su Poljaci sačuvali dovoljno municije za Azure.

Napadača Bajerna nije bilo ni u prve dve utakmice Lige nacija, ali se sada vraća u tim i trebalo bi da predvodi napad. Videćemo da li će Pjontek ili Milik da mu budu partneri u napadu.

"Levandovski je jedan od najboljih centarfora na svetu i to već nekoliko godina. Šteta što ga nikada nismo videli da igra u Seriji A. On je ključni igrač Poljaka, iako imaju i druge sjajne igrače“, pohvalio je Mančini Levandovskog, strelca 55 golova uz svim takmičenjima prošle sezone.

Poljaci za ovaj meč ne mogu da računa na vezistu Napolija Pjotra Zielinskog, koji je zaražen vuirusom korona.

Roberto Mančini je protiv Moldavije isprobao nekoliko različitih opcija, a u strelce su se upisala sva trojica napadača El Šaravi, Kaputo i Berardi. Odličan meč odigrao je u Romin vezista Brajan Kristante, koji je postigao gol i zabeležio asistenciju. Za ovaj meč selektor Azura će moći da računa i na iskusni štoperski tandem Juventusa Leonarda Bonučija i Đorđa Kjelinija. Obojica su dobila dozvolu italijanskog šampiona da se pridruže saigračima u reprezentaciji.

LIGA NACIJA A - 3. KOLO

Subota

GRUPA 4

Španija – Švajcarska 1:0 (1:0)

/Ojarzabal 14/

Ukrajina – Nemačka 1:2 (0:1)

/Malinovski 77p – Ginter 20, Gorecka 49/

Nedelja

GRUPA 1

18.00: (6,25) BiH (4,00) Holandija (1,55)

20.45: (4,20) Poljska (3,40) Italija (1,92)

GRUPA 2

18.00: (2,75) Engleska (3,25) Belgija (2,60)

20.45: (4,90) Island (3,50) Danska (1,77)

GRUPA 3

18.00: (2,05) Hrvatska (3,40) Švedska (3,70)

20.45: (2,35) Francuska (3,20) Portugalija (3,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijaReprezentacija Poljskereprezentacija Holandijereprezentacija Bosne i Hercegovinefudbalska reprezentacija ItalijeRobert LevandovskiRoberto Mančini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara