Aleksandar Linta (©Star sport)
Aleksandar Linta (©Star sport)

Zmajevi vrebaju evropsku vizu: Nadmetaćemo se sa svima, zašto ne bismo mogli da dobijemo Zvezdu i Partizan

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.05.22. | 12:45

Strateg Voždovca zadovoljan učinjenim, ali i motivisan da njegov tim nastavi niz dobrih rezultata

Efikasna i atraktivna igra ispraćena osvajanjem bodova, ideal je kojem stremi svaki fudbalski trener, međutim pod pritiskom rezultata neretko u surovoj trci za bodovima prvu žrtvu predstavlja upravo lepota. Izgovori, potkrepljeni činjenicama u vidu neizvesne budućnosti u trenerskom poslu, legitiman su razlog i opravdanje timova koji rešenje za imperativ osvajajna bodova pronađu u taktici malje lepoj na oko.

Teško održivi balans između rezultata i lepote ipak nije samo teorija, a da je tako u aktuelnoj sezoni potvrdio je Voždovac. Izabranici Aleksandra Linte, pored mladosti i i ofanzivnog pristupa uspeli su da četiri kola pre kraja sezone budu među najozbiljnijim kandidatima za četvrto mesto i poslednju kartu za Evropu, te je tim povotom šef stručnog štaba Zmajeva za mozzart Sport govorio o današnjem duelu sa TSC-om (18.30), o dosadašnjem učinku, ali i ambicijama na poslednja četiri koraka u takmičarskoj godini.

Izabrane vesti

"Današnja utakmica jeste važna, i za nas i za TSC, ali verujem da je značaj iz perspektive rivala ipak veći jer bi remijem ili našom pobedom bodovna razlika ostala ista ili se uvećala. Nama, pred početak sezone nije bio cilj Evropa, već da igramo lepo i da izborimo što bolji plasman. Borba za međunarodnu scenu stigla je kao bonus koji ćemo se truditi da iskoristimo", rekao je strateg Voždovca.

Zmajeve posle današnje utakmice sa TSC-om očekuju još tri koraka, protiv najboljeplasiranih timova u superligaškoj trci.

"Raspored jeste teži, ubeđen sam da možemo da napravimo dobar rezultat. Sportista sam i u svaku utakmicu ulazim sa ciljem da se nadmećem. Zašto ne može da se dobije Partizan ili Zvezda? Ne mogu da ne verujem, posebno jer sa njima igramo u poslednja dva kola i postoji mogućnost da šampionska borba bude okončana te da nam samim tim bude olakšano. Ne mogu i neću da se predam unapred. Poštujem svakog protivnika, Zvezdu i Partizan posebno, ali ćemo u svakom susretu pružiti maksimum sa ciljem da osvojimo bodove. Nismo najbolji tim u ligi, ali se trudimo da igramo i protiv najboljih, da im otežamo posao, da im ne bude svejedno kada znaju da nama izlaze na megdan. Ne pretimo, poštujemo rivale, ali se i trudimo da budemo što bolji".

Za godinu dana Voždovac je od ekipe koja se borila za opstanak stigao do statusa ozbiljnog pretendenta na izlazak u Evropu. Iako je u međuvremenu tim i Zapljanske napustio dvocifren broj kvalitetnih igrača poput Gajića, Arsića, Nišića i Prekovića, mladi tim uspeo je da sazri i preuzme važnu ulogu na superligaškoj pozornici.

"Uspeli smo da se stabilizujemo. Imali smo uspona i padova jer i ovi momci žele da imaju dobre igrače pored sebe. Mladi su, ali su shvatili da im ne treba da ih neko vodi za ruku, da su oni sposobni da budu ti koji će voditi. Zahvaljujući dobrim igrama i rezultatima mnogi su skrenuli pažnju poput Ćirkovića, Pantovića, Ajdinovića, Ivezića... Brojni su igrači koji u nekoj perspektivi mogu da naprave transfer, iskorak u karijeri i donesu profit klubu".

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Mladost je na putu do aktuelne pozicije postala adut Voždovca, a izabranici Aleksandra Linte potencijal su na najbolji način pokazali u plej-ofu u kojem su posle remija sa Radničkim iz Niša (0:0), dopisali dve pobede savladavši Vojvodinu (2:1) i Napredak (3:0).

"Ključna stvar je što pokušavamo da igramo od prvog do 90 minutta. Odatle i dosta golova u mreži protivnika. Igramo issto i posle vodećeg gola, ili drugog u mreži rivala. Trudimo se da igrači imaju iste i jasne smernice, da napraviom određeni automatizam, a rezultat je samo posledica toga. Ideja je da igramo dobro i ostavarimo rezultat, te kada je drugačije ne mogu da budem zadovoljan. Nisam srećan kada pobedimo uz lošu igru, kao ni kada igramo dobro a izgubimo. Iako je njegovo veličanstvo rezultat primaran faktor u sportu, želim da uz rezultat igramo i dopadljivo".

Pri osvrtu na dosadašnji učinak šef stručnog štaba Voždovca nema mnogo povoda da žali, a među retkim situacijama je upravo pređašnj susret sa TSC-om.

"Prethodna utakmica sa današnjim rivalom nam je lekcija. Primili smo golove iz naših grešaka i tako propustili priliku da razlika danas bude značajnija. Imali bismo dva boda više, rival jedan manje ta bi nas delilo šest koraka. TSC je konkurent za četvrto mesto i plasman u Evropu za njih je prirodniji nego za nas, sa tim su ciljem krenuli sezonu, ali se desilo da se u našim redovima kreirala odlična atmosfera, da postoji neverovatna energija i da su posvećeni i vredni momci uspeli da naprave zapažen rezultat. Niko osim nas nije očekivao da možemo u ovako kasnoj fazi prvenstva da budemo u poziciji da se nadamo Evropi, a to je zato što igrači zaista pružaju maksimum", kazao je Linta i dodao:

"Sezona je specifična, u jednom trenutku sedam-osam ekipa je bilo na tri boda razlike. Ni sada ne želim da potenciram priču o Evropi. Ne možemo da budemo prvi, drugi ili treći, ali možemo da budemo odvažni, hrabri. Želimo da se odmerimo sa svima, da se nadigravamo. Imam ideju koju pokušavam da prenesem na igrače, ali su oni protagonisti. Dobra sinergija dala je rezultate do sada, vruju ideji i sprovode je. Poverenje je obostrano te sve deluje dobro".

SUPERLIGA SRBIJE (PLEJ-OF) – 4. KOLO

Nedelja

17.00: (14.0) Vojvodina (6.25) Crvena zvezda (1.22)

18.30: (1.75) TSC (3.60) Voždovac (4.90)

19.05: (10.0) Napredak (5.00) Partizan (1.33)

Ponedeljak

18.30: (1.75) Čukarički (3.50) Radnički Niš (5.10)

*Kvote su podložne promenama



tagovi

TSC Bačka Topolafk voždovacAleksandar LintaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara