Stadion Borca (©Printscreen)
Stadion Borca (©Printscreen)

Zrinjski i ove sezone nema premca, Marinović preporodio Banjalučane

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.03.23. | 10:49

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Šampion danas (15.00) dočekuje Igman Husrefa Musemića, dok je Borac pred svojim navijačima favorit protiv Trebinjaca (20.30)

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Pošto je prošlog vikenda okončana druga trećina prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ovog vikenda počinje poslednji deo šampionata. Foto-finiš ove sezone kreće iz Mostara i Banjaluke, gde bi Zrinjski i Borac trebalo da imaju lagan posao i upišu nove bodove.

Izabrane vesti

ZRINJSKI - IGMAN (15.00)

Zrinjski je na dobrom putu da odbrani titulu prvaka Bosne i Hercegovine i samo ga čudo može zaustaviti u toj nameri. Iako je tokom zime iznenađujuće ostao bez Sergeja Jakirovića, ni to ga nije sprečilo da nastavi gde su stali. Novi trener Krunoslav Rendulić samo je utabao šampionski put i dokazao da je legitiman naslednik prethodnika.

U sedam odigranih utakmica ovog proleća upisan je maksimalan učinak uz fascinantnu gol razliku 22:2. Pride, Zrinjski ima čak 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Borac, a uz to su ostvarili plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, tako da je dupla kruna na putu za Mostar. Zanimljivo je da su oba dva rivala igrala u prošlom kolu kada je Zrinjski protutnjao Konjicom slavivši rutinsku pobedu od 3:0.

"Ovo je sada nova utakmica, i ne treba se vraćati na onu prošlu iz Konjica. Tada je naš rival imao nekoliko izostanaka zbog kartona, a sada će biti kompletan. Očekuja nas teška utakmica, Igman nije bezazlen protivnik jer ima dobre igrače. Najveća prednost Igmana je što su dosta visoki u proseku te mogu napraviti probleme iz prekida", rekao je Rendulić.

15.00: (1,20) Zrinjski (6,00) Igman (12,0)

Igman je u novu sezonu ušao sa pobedom nad Željezničarom, pa je posle toga uzeo vredan bod Slogi, ali su uprkos tome ipak poslednji na tabeli. Na čelu sa šefom stručnog štaba Husrefom Musemićem, cilj je opstanak u ligi, a ako se za Igman može naći prednost u ovom delu prvenstva to je što će sve konkurente čekati na svom terenu, dok će ići na noge favoritima. Iz tog razloga, sve što urade na strani biće prava senzacija, dok će imperativ biti skupljati bodove u svom dvorištu.

"Neozbiljno bi bilo pretiti Zrinjskom u Mostaru, ali mi idemo tamo da pružimo što bolji otpor. Ukoliko uspemo da osvojimo bar bod, to bi za nas bio ogroman uspeh. Mi se koncentrišemo na domaće utakmice, tako da ćemo igrati bez nekog velikog pritiska, ali isto tako nećemo se predati bez borbe", poručio je šef struke tima iz Konjica Husref Musemić.

BORAC - LEOTAR (20.30)

Iako je Borac u sezonu ušao loše, uspeo je Vinko Marinović da ispegla stvari i koliko-toliko donese bolji plasman. Trenutno je tim iz Banjaluke drugi na tabeli i za tu poziciju će se do kraja boriti sa Širokim Brijegom i Željezničarom, budući da je Zrinjski već odmakao. Svesni su u Borcu da im plasman u Evropu mnogo donosi pa će morati da koristi situacije kada im u goste dolazi jedan od davljenika, kao što je to slučaj sada. Prednost za Borac je svakako domaći teren, na kojem su skoro pa nepogrešivi, te se i sada očekuje lagana pobeda, iako su u taboru crveno-plavih vrlo oprezni.

"Leotar je u borbi za opstanak, ali sigurno da ima kvalitetnih i iskusnih igrača, koji igraju dugo Premijer ligu. Igrao je dobro tokom proleća, i sigurno će biti teška utakmica. Želimo da odigramo kao protiv Tuzla Sitija, gde smo dominirali. Ako ponovimo tu utakmicu, sigurno ćemo lakše doći do pobede. Želimo tri boda i da zadržimo mesto koje vodi u Evropu", jasan je Marinović.

20.30: (1,40) Borac Banjaluka (4,20) Leotar (7,50)

Leotar je u teškoj situaciji jer će do kraja sezone voditi grčevitu borbu za opstanak u društvu najboljih. Trenutno su samo jednu stepenicu van opasne zone, ali sa svega jednim bodom više, tako da će svaka utakmica za njih biti kao finale. U dva odigrana meča ovog proleća, osvojili su samo bod, pa će protiv Borca pokušati povećati bodovni saldo, iako je trener Marko Maksimović potvrdio veliki broj izostanaka u igračkom kadru.

Idemo u goste Borcu, koja je poslednjim rezultatima pokazao da izlazi iz krize. S druge strane, imamo dosta kadrovskih problema i raduje me predstojeća pauza da se malo oporavimo i pripremimo za nastavak prvenstva. Siguran sam da će igrači koji će istrčati na teren dati svoj maksimum i da ćemo ispoštovati ono što smo uigravali protekle sedmice", rekao je Maksimović.

---------------------------------

Novo, 23. kolo Mozzart Prognozzera je pred nama, nastavlja se borba za vredne nagrade i glavni dobitak od 200.000 dinara! Kao i uvek pred vama je 10 utakmica, a sve što treba da uradite je da tipujete tačne rezultate i postarate se da vam plasman i posle ove runde bude još bolji.

---------------------------------

PREMIJER LIGA BIH – 23. KOLO

Subota

15.00: (1,20) Zrinjski (6,00) Igman (12,0)

20.30: (1,40) Borac Banjaluka (4,20) Leotar (7,50)

Nedelja

15.00: (1,53) Željezničar (3,80) Sloga Doboj (5,90)

17.00: (1,70) Široki Brijeg (3,45) Tuzla Siti (4,80)

19.00: (1,65) Velež (3,45) Mostar Sloboda (5,20)

Ponedeljak

13.00: (1,70) Sarajevo (3,40) Posušje (4,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bosna i HercegovinaZrinjskiBorac BanjalukaBiHBiH 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara