Screenshot: Youtube
Screenshot: Youtube

Žuventud posle minimalca na korak od cilja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.04.21. | 02:56

Fudbaleri Žuventuda uspeli su da dođu do četvrtog trijumfa u brazilskom šampionatu Gaučo i tako dođo na samo bod od mesta koje vodi u plej-of

Uspeo je Žuventud minule sezone da izbori plasman u elitu, ali dok ne počne novi takmičarski ciklus u Seriji A, obaveze ima u šampionatu Gaučo. Treći član elite uz Internasional i Gremio koji nastupa u ovom šampionatu, uspeo je da napravi skok sa sedmog na peto mesto, trijumfom nad ekipom Ajmorea u okviru osmog kola (1:0). Sastav iz Kasijas de Sula je opravdao ulogu favorita, dominirao u prvom poluvremenu, ali je u nastavku povukao ručnu. Ipak, zadržao je prednost iz petog minuta i upisao tri vredna boda, koja ga stavljaju na peto mesto, bod od četvrtog, koje vodi u doigravanje.

Totalna dominacija Žuventuda od prvog minuta, trebalo mu je samo pet minuta da stigne i do prednosti. Činilo se da će niželigaš pretrpeti katastrofu, kako su se do odlaska na odmor ređale prilike pred golom Ajmorea, ali promene rezultata nije bilo. U nastavku daleko bolja igra ekipe iz Sao Leopolda, oslobodili su se pritiska i krenulli po izjednačenje, ali nisu uspeli da pronađu put do mreže rivala.

Izabrane vesti

Samo što su gosti krenuli sa centra, našli su se u zaostatku. Traljava reakcija odbrane, lopta se odbila do mladog Markosa Vinisijosa, koji je iskoristio poklon: sa ivice peterca je bez problema sproveo loptu u mrežu rivala. Bio je to njegov prvi pogodak za Žuventud, pa je u izjavi na poluvremenu istakao da mu se san ostvario. Nisu domaći fudbaleri dali gostima da dišu u nastavku, prilika za prilikom pred golom 23-godišnjeg Raula, ali je golman Ajmorea uglavnom izlazio na kraj sa pokušajima protivničkih igrača. Mateus Peišoto je imao dve prilike da uveća prednost Žuventuda, ali je bio neprecizan. Sa druge strane gosti su uspeli da iskreiraju dva traljava pokušaja iz daljine.

Trostruka izmena na poluvremenu za sastav iz Sao Leopolda urodio je plodom, kako je već u prvom minutu drugog dela napravljena velika prilika, ali je posle pokušaja Erika Žuniora golman domaće ekipe Karne uspeo da zakači loptu i odbije je u stativu, a potom je i prvi došao do odbitka. Istakao se Karne i u 56. minutu, kada je odbranio mrežu od pokušaja Neta Bajana, a dvojac je u centru pažnje bio i šest minuta kasnije, kada je ponovo čuvar mreže domaćine uspeo da interveniše.

Usledio je nešto mirniji period, bez većih prilika na obe strane, fudbaleri Žuventuda su uspeli da uspostave kontrolu, ali ne i da stvore ozbiljniju šansu za novi pogodak. U finišu je viđena i jedna interesantna situacija, golman Karne je ispucao loptu, koja je na kraju završila u rukama njegovog kolege na drugoj strani terena. Sve je moglo da bude rešeno u 86. minutu, ali je Žunior Todinjo propustio priliku da duplira prednost svoje ekipe, pogodio je stativu. Ipak, nije bilo promena, Žuventud je upisao pobedu, došao do petog mesta i preskočio večerašnjeg rivala na tabeli.



BRAZIL, ŠAMPIONAT GAUČO – 8. KOLO

Četvrtak

Internasional – Sao Žoze 0:0

Jipiranga – Brazil de Pelotas 1:0 (1:0)

/Rejnaldo 25/

Sao Luiz – Gremio 2:2 (1:1)

/Huka 18, Paulinjo 59 – Leo Pereira 19, Alves 72/

Petak

Žuventud - Ajmore 1:0 (1:0)

/Markos Vinisijos 5/

Nova Amburgo - Kašijas 3:0 (1:0)

/Paraiba 45+4, Rafael Kariljo 64, Pedrinjo 86/

Pelotas - Esportivo 0:2 (0:2)

/Tardeli 30, 37/

***kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilŽuventud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara