Martin Edegard (©AFP)
Martin Edegard (©AFP)

Zvanično: Arteta pobedio, Edegard do kraja sezone u poslu vrednom 2.800.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.21. | 13:03

Za posle ćemo videti

Mikel Arteta je uspeo, Martin Edegard je potpisao za Arsenal!

Španski stručnjak iskoristio je svoj ugled i uticaj kako bi ubedio reprezentativca Norveške da je Arsenal pravi izbor za njega u nastavku sezone, tako da će Edegard i biti stanovnik Severnog Londona (bar) narednih pet meseci. Tobdžije su odmah u lošoj početnoj poziciji jer Real nije hteo da pristane na opciju ili obavezu otkupa, baš kao što je to slučaj bio sa Danijem Sebaljosom u obe pozajmice, ali u Madridu ostaju otvoreni za razgovore u slučaju da iz Londona interesovanje bude baš ozbiljno.

Izabrane vesti

Zasad je Arsenal dobio interesantno pojačanje na poziciji trekvartiste i za taj posao iskeširaće do leta 2.800.000 evra. Od toga 2.000.000 evra ide kao obeštećenje Realu za pozajmicu, dok će 800.000 evra biti Edegardova plata za narednih pet meseci. To je 40.000 evra sedmično, koliko Edegard ima u Realu, pošto se Arsenal obvezao da isplaćuje kompletna primanja samostalno.

Iako je bio projektovan kao veliko pojačanje za Real u korona krizi, Edegard se nije snašao kod Zinedina Zidana i uglavnom bio statista. Odigrao je devet utakmica, odnosno tek nešto više od 360 minuta, zbog čega je Norvežanin bio jako nezadovoljan i želeo je po svaku cenu da ode iz kluba ove zime. Pominjao se nakratko povratak u Real Sosijedad gde je imao odličnu prošlu sezonu ovenčanu sa devet asistencija i sedam golova na 36 utakmica, ali je sve palo u vodu kada je telefon u ruke uzeo Mikel Arteta, okrenuo broj i porazgovarao s norveškim vezistom.

“Razgovarao sam s Artetom pre nego što sam došao. Taj razgovor bio je ključan u mojoj odluci da dođem u Arsenal. Bilo mi je jako važno da osetim da me odličan trener kao Mikel želi i da me ima u svojim planovima za nastavak sezone. Njegov pogled na fudbal jako je sličan mojim“, izjavio je Edegard posle potpisa.

Ostaje da se vidi da li će Edegard izbeći sudbinu Danija Sebaljosa, da prvo dobije šansu, a onda potpuno padne u drugi plan...



tagovi

Martin EdegorArsenalReal MadridZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara