Ivica Iliev i Milan Lukač na predstavljanju Partizanovog novog golmana (FK Partizan)
Ivica Iliev i Milan Lukač na predstavljanju Partizanovog novog golmana (FK Partizan)

Zvanično: Milan Lukač se vratio u Partizan

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.08.21. | 15:02

Iskusni golman zaoštrio konkurenciju među crno-belima

Veza Partizana i Milana Lukača je obnovljena. Prvi put je trajala dve godine i za to vreme se golman iz Novog Sada uselio u srca navijača, druga je zvanično počela ovog petka, potpisivanjem „bračnog ugovora“ na stadionu u Humskoj.

U prisustvu generalnog direktora Miloša Vazure i prvog čoveka sportskog sektora Ivice Ilieva, obavezao se Lukač da do narednog juna bude član crno-belih. S tim što je pristao da u početku bude treći izbor Aleksandra Stanojevića, svestan da su u ovom trenutku u prednosti starosedeoci: mladi Aleksandar Popović i iskusniji Nemanja Stevanović. No, kvalitetnog čuvara mreže nikad dosta, pa je posle odlaska Vladimira Stojkovića u Al Feihu iz Saudijske Arabija klub je osetio potrebu da reaguje i u razmaku od samo sedam dana pronašao rešenje za mesto u kadru.

Izabrane vesti

„Pre svega, želeo bih da se zahvalim Ivici Kralju i treneru golmana Nemanji Jovšiću, uspostavili su kontakt sa mnom i omogućili mi da opet budem deo crno-bele porodice. Onog trenutka kad sam čuo da Stojke ima ponudu iz Arabije, moja razmišljanja su išla ka Partizanu i želja mi se ostvarila, na obostrano zadovoljstvo.. Pratio sam Partizan prethodnih šest godina, posebno derbije i evropske utakmice, dok sam, od početka ove sezone, uživo gledao prva dva kola na „Karađorđu“. Bio sam vatreni navijač i puno mi je srce kada vidim kako ekipa izgleda na terenu. Mmogu još dosta da pružim i da iskustvom pomognem klubu u ostvarivanju najviših ciljeva, budem podrška mlađim kolegama. Neca i Pop su izuzetno kvalitetni“, prve su impresije Lukača po potpisivanju ugovora.

U međuvremenu su se kao kandidati pominjali Dušan Marković iz moldavskog Šerifa i Stefan Čupić iz Olimpijakosa iz Nikozije, međutim, s njima je ostvaren samo inicijalni kontakt. Na Lukačevu adresu stigla je konkretna ponuda, između ostalog što poznaje prilike u klubu i na bazi iskustva (od 2013. do 2015. već branio za Partizan) neće mu biti potreban period prilagođavanja.

Lukač se na Topčidersko brdo vratio kao slobodan igrač, završetkom munule sezone istekao mu je ugovor sa Ahisarom, uz podsećanje da je za klub iz provincije Manisa branio 116 puta, a da je 2018. doprineo osvajanju Kupa Turske. Osim za Ahisar i Partizan, karijeru je gradio u dresovima Mladosti iz Bačkog Jarka, Žarkova, Srema iz Sremske Mitrovice, Čukaričkog, AEK-a iz Atine i OFK Beograda.

U aktuelnom kadru, Milan Lukač je deseti povratnik među crno-bele, posle Aleksandra Miljkovića, Marka Živkovića, Ivana Obradovića, Rajka Brežančića, Milana Smiljanića, Miloša Jojića, Lazara Markovića, Danila Pantića i Rikarda Gomeša.

Kako nije registrovan za dvomeč sa Sočijem, Lukač če biti na raspolaganju stručnom štabu tek za plej-of kvalifikacija za Ligu Evorpe, pod uslovom da crno-beli eliminišu Ruse. A u prvenstvenim mečevima bi mogao da konkuriše za tim već na nedeljnom gostovanju u Novom Pazaru.



tagovi

FK PartizanMilan Lukač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara