Foto: FK Radnički 1923
Foto: FK Radnički 1923

Zvanično: Neca Tomić ostaje na Čika Dači, Jovanović prošao probu

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.09.21. | 19:13

Fudbalski klub iz Kragujevca predstavio dva pojačanja za nastavak sezone

Kao što je i najavljeno, bivši fudbaler Partizana Nemanja Tomić će i u sezoni pred nama braniti boje Radničkog iz Kragujevca. On je i minule nosio dres tima iz srca Šumadije, tokom leta je napravio pauzu, ali je na kraju odlučio da se vrati na Čika Daču. Kragujevčani su obelodanili da će u klubu ostati i Saša Jovanović, krilni fudbaler koji je prethodnih mesec dana bio na probi u klubu. Uspešno ju je okončao, zadobio poverenje trenera Vladimira Radenkovića i zaradio ugovor.

Posle sezone u kojoj je sa Radničkim osvojio titulu u Prvoj ligi Srbije, tako izborivši plasman u Superligu, Tomić je odlučio da napravi pauzu, kako bi razmotrio opcije za nastavak karijere. Imao je želju da se ponovo okuša u inostranstvu, ali je u nedostatku zadovoljavajućih ponuda odlučio da ostane u dobro poznatoj sredini.

Izabrane vesti

U prethodnom periodu naporno je radio kako bi povratio optimalnu fizičku spremu, uspeo je da smrša par kilograma, pa na Čika Dači veruju da će i pored toga što nije prošao pripreme sa klubom, vrlo brzo predstavljati vredno pojačanje za ekipu. Pretrpeo je nedavno još jedan peh, doživeo povredu šake, ali kako navode iz kluba oporavak teče po planu, te će 33-godišnji fudbaler uskoro moći da pomogne Crvenim đavolima.

"Nemanja Tomić je sada jedan potpuno novi momak, sa sedam kilograma manje, koji izgleda onako kako bi trebao da izgleda profesionalni fudbaler. Tomićev talenat i fudbalsko umeće nikada nisu bili sporni i uvereni smo da smo dobili izuzetno vredno pojačanje za nastavak sezone", izjavio je trener Radenković.

Kako je i u izjavi za Mozzart Sport sportski direktor Kragujevčana Slavko Perović istakao, klub je tražio "iks faktor i kreativnost u poslednjoj trećini terena". Rešenje je pronašao u Tomiću, a Perović ne krije da će iskusni fudbaler predstavljati veliko pojačanje.

"Sa Nemanjom smo znatno ranije postigli dogovor o produžetku saradnje, ali je bilo potrebno određeno vreme da se neke stvari papirološki srede kako bi on potpisao novi ugovor. O Nemanjinim fudbalskim kvalitetima ne treba trošiti reči. Sigurno je da smo dobili jedno veliko pojačanje za nastavak sezone i igrača koji će praviti razliku na terenu, posebno u utakmicama protiv defanzivno orijentisanih ekipa i u trenucima kada jurimo rezultat. Takođe, od njega očekujemo da bude primer mlađim igračima i da im prenese svoje ogromno fudbalsko znanje i iskustvo", izjavio je sportski direktor Radničkog.

U nastavku sezone će konkurencija na krilnim pozicijama biti jača i za Sašu Jovanovića. Bivši igrač Rada, ali i Voždovca, Čukaričkog, Inđije, Bežanije, lučanske mladosti i austrijskog Volfsbergera je poslednjih mesec dana proveo na Čika Dači, u pokušaju da se nametne sportskom sektoru Kragujevčana. Uspeo je. Ističe da je zadovoljan, kao i da se nada da ekipa može do plej-ofa.

"Jako sam zadovoljan što sam postao deo jednog velikog kluba koji se nakon šestogodišnje pauze vratio u Super ligu. Saigrači su me dobro prihvatili, atmosfera u ekipi je sjajna i na nama je da na treninzima i utakmicama damo svoj maksimum, da ispoštujemo zahteve stručnog štaba i pokušamo da se umešamo u borbu za plej-of".

Perović ističe da Radnički nije završio sa ojačavanjem igračkog kadra.

"Saša Jovanović je igrač sa zavidnim superligaškim i internacionalnim iskustvom koji je već duže vreme na našem “skeneru”. Očekujemo da bude značajno pojačanje za naš tim u nastavku sezone i da upravo u dresu Radničkog iskaže svoj pun igrački potencijal. U proteklih sedam kola iskristalisali smo sliku o tome na koga od igrača možemo da računamo za nastavak sezone i na kojim pozicijama bismo trebali da se dodatno pojačamo, tako da prelazni rok još uvek nije završen za nas. Planiramo da angažujemo još jednog ili dva nova igrača, a izvesno je da će biti i određenih odlazaka iz kluba", izjavio je Perović.



tagovi

Radnički KragujevacSlavko PerovićNemanja TomićSaša Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara