twitter.com/RealZaragoza
twitter.com/RealZaragoza

Zvanično: Raća Petrović ima novi klub u Španiji

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 15:17

Bivši vezista Partizana potpisao za Saragosu

Kako je i zvanično potvrđeno, Radosav Petrović je novi fudbaler Real Saragose. On stiže u klub iz Segunde kao slobodan igrač, pošto je raskinuo ugovor sa Almerijom. Sa novim klubom parafirao je dvogodišnju saradnju.

Petrović je pre dve godine stigao u Španiju, postao je važan šraf u ambicioznom projektu Almerije. Prema pisanjima španskih medija bio je jedan od najplaćenijih igrača u ekipi, a s ozbirom da je zbog povreda izgubio mesto u timu, kao i da Andalužani pokušavaju da smanje troškove, srpski fudbaler je dobio čiste papire, kako bi kao slobodan igrač mogao da potpiše ugovor sa novim klubom.

Izabrane vesti

Tako je stigao u Saragosu. Klub osnovan pre 89 godina, koji u svojim vitrinama ima šest trofeja u Kupu kralja, ali i titulu u Kupu pobednika kupova iz 1995. godine. Ipak, već dugi niz godina ne uspeva da se domogne elitnog ranga. Poslednji put je u Primeri igrala u sezoni 2012/13. Od tada je u par navrata bila nadomak promocije, kao recimo u sezoni 2019/20, koju je okončala na trećem mestu na tabeli, ali je ipak ostala bez plasmana u društvo najboljih klubova Španije.

Petrović je treće pojačanje Blankiljosa, posle Frana Gameza uz Majorke (bez obeštećenja) i Borhe Sainca iz Alavesa (pozajmica). Bivši igrač Partizana je u Romaredu stigao na zahtev trenera Huana Ignasija Martineza.

Bivši reprezentativac Srbije je u dresu Almerije upisao 59 takmičarskih nastupa, postigao je jedan pogodak i zaradio 19 javnih opomena.

Karijeru je počeo u Jedinstvu iz Uba, potom je igrao u Radničkom iz Obrenovca, iz kojeg je 2008. godine stigao u Partizan. Afirmisao se u dresu crno-belih, osvojio tri vezane titule u Superligi (dve duple krune), pre nego što je otišao Blekburn Rovers. Zadržao se godinu dana u Engleskoj, potom karijeru nastavio u Turskoj, gde je tri sezone proveo nastupajući za Genčlerbirligi. Potom je proveo sezonu u kijevskom Dinamu, sa kojim osvaja titulu šampiona Ukrajine, da bi zatim zadužio opremu lisabonskog Sportinga. Prvu sezonu je proveo na pozajmici u Rio Aveu, u naredne dve skupio svega 39 nastupa, ali je sa Lavovima osvojio dva trofeja u Liga kupu i jedan u Kupu Portugalije. Put ga je odveo u Almeriju, gde je u sezoni za nama nastupao sa Nikolom Marašem i bivšim napadačem Partizana Umarom Sadikom.

Za reprezentaciju Srbije upisao je 44 nastupa i postigao dva pogotka, a pre šest godina se povukao iz državnog tima. Dres sa državnim grbom nosio je i na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi.



tagovi

Radosav PetrovićSaragosaAlmerija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara