Stadion Rajko Mitić (©Star Sport)
Stadion Rajko Mitić (©Star Sport)

Zvanično: UEFA pokrenula postupak protiv Zvezde zbog rasizma, uvreda i kršenja Kovid protokola

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.03.21. | 19:55

Istraga je završena, a otvoren disciplinski postupak protiv Crvene zvezde

Uvrede neodgovornog pojedinca koji je imao privilegiju da uživo gleda duel Crvene zvezde i Milana u šesnaestini finala Lige Evrope nisu promakle ljudima iz UEFA.

Umesto da uživa u fudbalu zajedno sa još nekoliko desetina onih koji su mogli da iz loža stadiona Rajko Mitić gledaju uzbudljivu prvu utakmicu dvomeča beogradskog i milanskog tima, jedan od gledalaca vređao je Zlatana Ibrahimovića, a zbog toga će ispaštati klub. Sada je to i zvanično, pošto je UEFA sapštila da je istraga završena i pokrenut disciplinski postupak protiv crveno-belih.

Izabrane vesti

Zvezdi se na teret stavljaju rasističko ponašanje, provokativno i uvredljivo navijanje i kršenje Kovid 19 protokola (paragrafi 4, 6 i 17.1.7, koji se, između ostalog, odnose na socijalno distanciranje i higijenske mere među gledaocima i u novinarskoj loži).

Podsetimo, neprijatna scena viđena je posle pogotka Rosonera koji je Ibrahimović proslavio na tribinama sa ostalim rezervistima, a nakon uvreda Crvena zvezda je uputila javno izvinjenje Šveđaninu i istakla da će u saradnji sa nadležnim organima pronaći pomenutog pojedinca i insistirati da snosi sve posledice takvog ponašanja.

Zvezda je prethodnih godina neretko bila na tapetu UEFA, a poslednji put bilo je to zbog skandiranja na utakmici sa Suduvom i blokiranih prolaza na tribinama u avgustu 2018. godine. Crveno-beli su tada na osnovu članova 14 i 38 kažnjeni igranjem utakmice protiv Salcburga bez prisustva publike, uz novčanu packu u visini od 72.000 evra. Kazna u kvalifikacijama za Ligu šampiona dogodila se samo šest meseci nakon što su crveno-beli bili uslovno kažnjeni pred šesnaestinu finala Lige Evrope protiv CSKA kada je Beograđanima takođe pretilo igranje pred praznim tribinama.



tagovi

FK Crvena zvezdaDisciplinska komisija UEFAUEFA

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara