rbleipzig.com
rbleipzig.com

ZVANIČNO: Verner se odrekao 12.000.000 evra da bi došao kući; Čelsi na gubitku 78.000.000!

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.08.22. | 18:44

Nemac bio vođen isključivo sportskim motivima...

Brzo, efektno, povoljno. Što bi se reklo - pravo u centar! Tako bismo mogli da okarakterišemo posao koji je RB Lajpcig sklopio sa Čelsijem i u svoje redove vratio Tima Vernera (26). Nemački reprezentativac sinoć je stigao u Nemačku, odmah odradio lekarske preglede i stavio paraf na četvorogodišnji ugovor. Tako je za danas preostala samo formalnost - slikanje sa dresom, a već u subotu možemo ga očekivati na terenu, kada Lajpcig bude ugostio Keln u okviru drugog kola Bundeslige.

Bez obzira što su iza Tima Vernera dve mučne sezone u Londonu, nema sumnje da se radi o jednom od najznačajnijih transfera ovog leta. Brzonogi napadač veruje da će ga povratak u klub koji ga je proslavio oživeti. Upravo zbog toga, piše Bild, nikada nije ni razmatrao bilo koju drugu mogućnost. Verner po svaku cenu želi na Mundijal u Katar kao prva napadačka opcija Hansija Flika i to je bio jedan od ključnih razloga za ovakav potez.

Izabrane vesti

Tu dolazimo i do cifara koje ovaj posao čine posebno zanimljivim. Dok masa igrača menja klubove kako bi došla do veće zarade, Verner to radi iz isključivo sportskih razloga. A koliko su oni snažni govori podatak koliko će ga sve to skupo koštati.

Nemcu je bilo preostalo još pune tri godine ugovora sa Čelsijem po kom je trebalo da inkasira nešto više od 9.000.000 evra (neto) po sezoni. Iliti oko 27.000.000 ukupno. Prema Bildovim informacijama Verner će u Lajpcigu biti najplaćeniji, ali sa tek nešto više od 5.000.000 po godini.

Nije teško izračunati na kolikom je gubitku - za te tri preostale godine čitavih 12.000.000!

O Plavcima i njihovim gubicima da i ne govorimo. Kada se sabere koliko su novca potrošili na Vernera za ove dve godine nema sumnje da se radi o jednom od najvećih promašaja 21. veka. Podsetimo, Abramović je za njegov transfer izdvojio 53.000.000. Samo za potpis još 11.000.000, a onda svaka od dve provedene godine na Stamford Bridžu - po 17.000.000. Ovde govorimo o punom ugovoru, dakle o bruto iznosu.

Kada se sve to sabere Čelsi je na Tima Vernera potrošio 98.000.000 evra! Čak i kada oduzmemo vrednost povratnog transfera (20.000.000 evra ne računajući bonuse), radi se zaista o ogromnom gubitku.

Bild je otkrio i kako su tekli pregovori dva kluba. Premijerligaš je u startu potraživao 33.000.000, onda je spustio fiksni deo na 25.000.000, da bi na kraju uz pritisak igrača da se posao što pre završi pristao na Lajpcigovih 20.000.000 i određene bonuse, koji bi prema nekim informacijama mogli da konačnu cifru učine 10.000.000 većom.

Verner je za dve sezone odigrao 89 utakmica u plavom dresu, postigao 23 i namestio još 21 gol. Zanimljivo je međutim to da je u Premijer ligi, od najvećih klubova, mrežu tresao samo Arsenalu. I to jednom.

U Saksoniji, s druge strane, očekuju da nastavi tamo gde je stao kada je otišao. Sa 90 pogodaka on je najbolji strelac u istoriji Bikova.

U razmaku od desetak dana RB Lajpcig je tako kompletirao tri fantastična posla. Pored dvojice nemačkih reprezentativaca - Davida Rauma i Tima Vernera, ugovorio je i dolazak Benija Šeška, supertalentovanog napadača RB Salcburga, čime je odneo veliki trijumf na tržištu ispred nosa Mančester Junajtedu, Liverpulu, Čelsiju, Real Madridu.

Doduše, mladi Slovenac, kako je već najavljeno, pridružiće se Bikovima 2023. godine...

Posebno impresionira to što će Saksonci maltene svu trojicu otplatiti samo jednom prodajom. I to idućeg leta, kada Kristofer Enkunku bude odlazio u neki od vrhunskih klubova Evrope.


tagovi

Timo VernerLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara