Diogo Žota (©Reuters)
Diogo Žota (©Reuters)

Zvanično: Žota nagrađen značajnom povišicom i ugovorom do 2027. godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.08.22. | 14:43

Portugalac na Klopovo insistiranje dobio još bolje uslove na Enfildu

Juče najavljeno, danas ozvaničeno - Diogo Žota nagrađen je za odlične igre u Liverpulu novim ugovorom i značajnim povećanjem plate!

Liverpul je objavio da je potpis dogovoren ekspresno i Portugalac će na Enfildu ostati narednih pet godina, odnosno do jula 2027. Finansijske detalje nove saradnje niko nije objavio, ali je sa više strana najavljeno da se radi o bogatom ugovoru. S obzirom na to da je dosad zarađivao nešto manje od 4.900.000 evra, jasno je da ga čekaju mnogo bolji uslovi.

Izabrane vesti

Žota se vraća treninzima posle povrede zadnje lože koju je pretrpeo prošlog meseca, a na insistiranje Jirgena Klopa dobio je novi ugovor, kao nagradu za odlična izdanja u nepune dve godine kako je na Enfildu. Podsetimo, Žota je član Redsa od septembra 2020. kada je prešao za 45.000.000 evra iz Vulvsa.

Subota, 13.30: (9,50) Fulam (5,50) Liverpul (1,35)

Prošle sezone krilni napadač skupio je 21 gol i osam asistencija u svim takmičenja i pomogao je da se osvoje FA i Liga kup, s tim da su Redsi poraženi u finalu Lige šampiona i izgubili englesku titulu u samom finišu.

Klop je sada na duže staze obezbedio napadačku rotaciju u kojoj su Mohamed Salah, Darvin Nunjez, Roberto Firmino, Luis Dijaz i Diogo Žota. Salah je nedavno parafirao ugovor do juna 2025. godine.

“Jako sam ponosan što ostajem. Otkako sam stigao u klub pre dve godine uspeo sam da se probijem i zauzmem važno mesto u prvom timu. To je ono što sam hteo od početka. Sa potpisom novog ugovora jasno je da me klub vidi kao važnog igrača u narednim godinama i da veruje u moje kvalitete. Radujem se svemu što dolazi i novim uspesima“, poručio je Žota.

Liverpul je za vikend osvojio Komjuniti šild pobedom nad Mančester Sitijem rezultatom 3:1, dok ofanzivu na titulu šampiona Engleske počinje ove subote sa Krejven Kotidža i gostovanja Fulamu.


tagovi

Diogo ŽotaLetnji prelazni rok 2022Liverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara