Igrači Zvezde posle trijumfa nad Kairatom (Foto:Starsport)
Igrači Zvezde posle trijumfa nad Kairatom (Foto:Starsport)

Zvezda blizu velikog udarca: Pobeda nad Šerifom vredna minimum 11.270.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.07.21. | 09:40

Crveno-beli će imati veliki motiv protiv prvaka Moldavije

Veliki teret zbacili su sa leđa čelnici, stručni štab i igrači Crvene zvezde sjajnom partijom i ubedljivim trijumfom protiv Kairata (5:0). Srpski šampion je prolaskom u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona obezbedio novu evropsku jesen i mesto u grupnoj fazi Lige konferencije. Međutim, Dejan Stanković je posle velike partije izabranika i petice u mreži Kairata doslovce poručio da zadatak nije ispunjen. Odnosno da je Liga Evrope minimum za ovaj tim Crvene zvezde, koji je jedan od najboljih u novijoj istoriji, ali vrlo skup za servisiranje.

Crvena zvezda je prolaskom Kairata već obezbedila nagradu od UEFA u iznosu od 4,1 milion evra, ali naredni dvomeč protiv moldavskog Šerifa imaće izuzetnu važnost. Crveno-bele od velikog finansijskog udarca deli samo 180 minuta borbe protiv, na papiru, slabijeg rivala.

Izabrane vesti

Crveno-beli su prošle godine su eliminisani od Omonije u trećem kolu kvalifikacija, i na taj način su ostali bez velikog finansijsko kolača, mada su kasnije od evropske kuće fudbala dobili više od osam miliona evra.

Ako bi prošla Šerif Crvena zvezda bi kao učesnik plej-ofa za Ligu šampiona dobila 5.000.000 evra. Pored toga zagarantovani plasman u Ligu Evrope donosi još 3.630.000 evra. Ali to nije sve kada je u pitanju finansijski proračun.

Uz pretpostavku da će biti eliminisana na poslednjoj prepreci za Ligu šampiona, Crvena zvezda će biti smeštena u drugi ili prvi šešir za Ligu Evrope, u zavisnosti od ishoda kvalifikacija. UEFA na osnovu desetogodišnjeg učinka u Evropi, UEFA isplaćuje dodatne bonuse. Ekipa sa najslabijim koeficijentom dobija 132.000 evra, pretposlednja duplo... Crvena zvezda će sigurno biti među deset ekipa sa najboljim koeficijentom što bi joj donelo oko 2.640.000 evra.

Dakle, kao učesnik Lige Evrope, koji je stigao iz plej-ofa, crveno-beli bi minimalno zaradili 11.270.000 evra. Mogla bi da računa i na ozbiljnu zaradu na prodaji ulaznica u slučaju da epidemiološka situacija bude bolja.

Naravno, maštaće navijači, čelnici i stručni štab Crvene zvezde o plasmanu u Ligu šampiona, i ponavljanju velikogh uspeha iz 2018. i 2019. godine. Taj poduhvat doneo bi crveno-belima u startu 15.900.000 evra. Ali bi crvenobeli mogli da računaju na dodatnu zaradu, upravo zbog desetogodišnjeg učinka u Evropi. Biće u najjačem klupskom takmičenju ekipa sa slabijim koeficijentom od Crvene zvezde. A poslednje ekipa u tom parametru dobija 1.100.000 evra, naredna duplo. Dakle, u startu bi kasa srpskog šampiona bila punija za 20.000.000 evra.


tagovi

Dejan StankovićZvezdan TerzićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara