Foto: Starsport
Foto: Starsport

Zvezda čeka 1.100.000 evra od Srđana Babića

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 13:50

Portugalci zadovoljni igrom štopera, spremni da plate otkupnu klauzulu

Letnij prelazni rok još je mesecima daleko, a već postoje nagoveštaji prvih priliva u kasu Crvene zvezde i to iz Portugala.

Odmah nakon septembarskog dolaska na pozajmicu u Famalikao iz Crvene zvezde, Srđan Babić se ustalio među starterima portugalskog kluba i postao neizostavni deo defanzive člana Primeire koji je prema pisanjima A Bole spreman da otkupi štopera od crveno-belih.

Izabrane vesti

Prema pisanju uglednog portugalskog medija, Babić je igrama opravdao poverenje rukovodstva i stručnog štaba te je Famalikao spreman da na kraju sezone plati otkupnu klauzulu u visini od 1.100.000 evra za 24-godišnjeg defanzivca.

Babić je od dolaska na Pirineje brzo zaradio glavnu ulogu u poslednjoj liniji, te je do danas odigrao 25 zvaničnih duela za aktuelni klub propustivši u prvenstvu samo gostovanje Belenensea zbog žutih kartona. Srpski internacionalac uspeo je da dokaže kvalitete uprkos činjenici da Famalikau ne ide baš najbolje u prvenstvu i da je početkom meseca ekipu preuzeo treći strateg u aktuelnoj sezoni.

Klub koji trenutno zauzima 14. poziciju i nalazi se dva boda iznad opasne zone, sezonu je počeo sa Žoaom Pedrom Souzom na klupi, a portugalski strateg koji se na funkciji zadržao do kraja januara iskoristio je pun Babićev potencijal. Štoper je potom uspeo da se nametne i kod Silasa koji se ispostavio kao prelazno rešenje i tim je vodio na samo šest utakmica, a mesto startera nije izgubio ni u prva dva meča pod komandom Iva Vieire.

Odlične igre i činjenica da je zadovoljio kriterijume razlog je zbog kojeg ga je klub sa severa Portugala stavio na listu prioriteta kada je u pitanju letnji prelazni rok. Naime, u koliko klub obezbedi opstanak cilj rukovodstva je da zadrže Ugartea i kapitena Gustava Asunsaa, ali i da otkupe Rubena Vinagrija i Srđana Babića.

Ukoliko se ostvari plan Famalikaa i Babić ostane u članu Primeire biće to transfer po gotovo identičnom scenariju po kojem je štoper stigao u Crvenu zvezdu. Podsetimo, nekadašnji svetski prvak sa Orlićima u Ljutice Bogdana je stigao leta 2017. godine na jednogodišnju pozajmicu, a na kraju sezone crveno-beli su iskoristili otkupnu klauzulu u visini od 800.000 evra i zadržali defanzivca rođenog u Banjaluci. Defanzivac je tokom mandata Vladana Milojevića bio važan šraf u rotaciji među štoperima koje su činili još i Miloš Degenek i Nemanja Milunović, međutim u projekcijama Dejana Stankovića pao je u drugi plan te je pozajmica usledila kao logičan rasplet.

Babić je u dresu Zvezde odigrao 79 utakmica i okitio se sa tri šampionske krune nakon čega je, početkom aktuelne sezone otišao u pečalbu na Pirinejsko poluostvro. Štoper koji je seniorski debi upisao za Vojvodinu u čijoj je školi i stasao, 2015. godine je iz Novog Sada otišao u Sosijedad za 1.000.000 evra gde se zadržao do povratka u Srbiju.


tagovi

Srđan BabićFamalikao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara