Aleksandar Kolarov (©Star Sport)
Aleksandar Kolarov (©Star Sport)

Zvezda dobila prvog protivkandidata za Kolarova

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.05.21. | 11:10

Posle Intera - i dalje Serija A?

Šanse da se Aleksandar Kolarov posle 17 godina vrati u Ljutice Bogdana 1a nisu preterano visoke, a iz ove perspektive deluje da će ista biti samo još manja kako se sezona bude približavala kraju.

Kolarov se nalazi na novoj raskrsnici u svojoj prebogatoj karijeri, povratak u Srbiju i klub u kojem je ponikao ne deluje mu previše primamljivo, a prema najavama sa Apenina dojučerašnji kapiten Srbije mogao bi lako da ostane u Seriji A i posle izvesnog rastanka s Interom.

Izabrane vesti

18.00: (10,0) Krotone (6,50) Inter (1,25)

Iako postoji interesovanje van Čizme, za Kolarova postoji interesovanje i od klubova iz Serije A, a prvi protivkandidat Crvenoj zvezdi postaće - Verona. Sve naravno zavisi od toga kakav će rasplet imati saradnja Kolarova i Intera, ali trener Verone Ivan Jurić jako je zainteresovan da srpskog defanzivca dovede u svoje redove i tako doda preko potrebno iskustvo u tim. Kolarov je označen kao provereno ime čija bi raznovrsnost u sistemu sa tri štopera koji Jurić koristi mogla da donese značajno unapređenje.

Iako više nije u cvetu mladosti, Kolarov i dalje može povremeno da odgovori izazovu kao levi ofanzivni bek, s tim što se sada ipak više pozicionira kao levi štoper u sistemu sa tri igrača ispred gola. Osim toga Kolarov bi dobio najozbiljnija zaduženja i poverenje stručnog štaba i svlačionice. Ideja prekaljenog srpskog defanzivca je da zadrži ulogu jednog od protagonista u timu u kojem bi igrao, a to bi klub iz grada Romea i Julije bio voljan da mu ponudi.

Pre nego što se bilo šta dogodi, prvi uslov za realizaciju transfera je da Kolarov postane slobodan igrač. On sa Interom ima ugovor do kraja sezone, uz opciju produžetka na još jednu godinu. Njegova avantura na stadionu Đuzepe Meaca mogla bi da se završi pre vremena uprkos tome što je iz Rome letos stigao kao izričita želja Antonija Kontea. Nije igrao mnogo, svega sedam utakmica u Seriji A iliti manje od 400 minuta. Ukupno 11 mečeva u svim takmičenjima i tek nešto preko 700 minuta na terenu. S jednom asistencijom u tom periodu, ne može da se kaže da se Kolarov baš naigrao.

Inter navodno ne namerava da mu produži ugovor, Konte bi želeo da šansu pruži mladom polazniku klupske škole Federiku Dimarku koji se trenutno kali na pozajmici u Veroni, a Kolarov bi na Bentegodiju praktično bio njegova zamena. Ili Dimarko za Kolarova u Interu, kako god vam je draže.

Angažman u Veroni ili nekom drugom klubu verovatno bi zaokružio karijeru koja traje više od deceniju i po. Pitanje je samo da li Crvena zvezda može da ga ubedi da se vrati tamo gde je počinjao kao klinac, ili će to ipak učiniti na Čizmi gde je proveo neke od najboljih godina karijere, uz Mančester Siti...



tagovi

Aleksandar KolarovVeronaInterletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara