Parovi staze šampiona (©Uefa)
Parovi staze šampiona (©Uefa)

Zvezda ide na Kipar!

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.08.20. | 11:55

Crveno-beli dobili protivnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Crvena zvezda će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati sa Omonijom na Kipru, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Možemo da kažemo da je šampion Srbije prošao relativno dobro, jer je Omonija uz Dinamo Brest bila najpoželjniji rival, pošto je Zvezda za rivala mogla da izvuče i Midtjiland, Molde i Ferencvaroš, utisak je ipak kvalitetnije sastave. Osećanje zadovoljstva malo kvari to što će se igrati u gostima, a ne u Beogradu gde bi crveno-beli bili izraziti favoriti.

Izabrane vesti

Utakmice trećeg kola kvalifikacija na programu su 15. i 16. septembra. Pobednici duela idu u plej-of u kome Zvezda neće biti nosilac. Ime potencijalnog protivnika na poslednjem stepeniku ka grupnoj fazi elitnog evropskog takmičenja saznaće se na sutrašnjem žrebu. Podsetimo, plej-of za Ligu šampiona će se, za razliku od uvodnih kvalifikacionih rundi, igrati na dve utakmice. Treće kolo kvalifikacija igraće se na jedan meč.

CRVENA ZVEZDA U GRUPI LIGE ŠAMPIONA, KVOTA 2,60

Poraženi iz mečeva trećeg kola kvalifikacija ići će u plej-of za plasman u Ligu Evrope, a i tu bi se odlučivalo u jednom meču. Tu bi već Crvena zvezda bila među nosiocima, ali se u Ljutice Bogdana svakako nadaju da će izbeći taj scenario, posebno zato što bi prema projekcijama mogla da izvuče neke vrlo opasne timove, pre svega škotski Seltik. Za sada se ipak razmišlja samo o nastavku takmičenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

TREĆE KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA

Staza šampiona

Ferencvaroš (Mađarska) – Dinamo Zagreb (Hrvatska)

Karabag (Azerbejdžan) – Molde (Norveška)

Omonija (Kipar) – Crvena zvezda (Srbija)

Midjiland (Danska) – Jang Bojs (Švajcarska)

Makabi Tel Aviv (Izrael) – Dinamo Brest (Belorusija)

Staza nešampiona

PAOK (Grčka) – Benfika (Portugalija)

Dinamo Kijev (Ukrajina) – AZ Alkmar (Holandija)

Gent (Belgija) – Rapid Beč (Austrija)



tagovi

Omonija

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara