(©Reuters)
(©Reuters)

Zvezda, Partizan, Vojvodina i Čukarički idu u Evropu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 19:30

Sve dileme rešene danas

Postojala je teoretska opcija da Radnik osvoji Kup Srbije i da time izbori mesto u Evropi. Da time „skrati“ Superligu za jedno mesto i natera Čukarički i Vojvodinu da se potuku za njega.

Ali i ta opcija je razvejana pre nego što su Surduličani uopšte izašli na teren Marakane. Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije je uoči polufinalnih utakmica objavila da su zeleno svetlo za međunarodne kupove dobili Zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički i – Voždovac. Zmajevi su se nadali, na vreme predali papire, ali su ih „izdali“ rezultati na terenu.

Izabrane vesti

Tako da je rezultat polufinalne utakmice na Marakani, što se tiče Evrope, automatski postao irelevantan. Sada je i zvanično da će Srbiju na leto u evro kvalifikacijama predstavljati: Crvena zvezda u Ligi šampiona i Partizan, Vojvodina i Čukarički u Konferencijskoj ligi.

Sva tri kluba u Konferencijskoj ligi će kvalifikacije krenuti od drugog kola i sva tri kluba, barem prema sadašnjoj projekciji, biće povlašćena u tom krugu, mada su Čukarički i Vojvodina na samoj ivici, na današnji dan su drugi i treći nosilac „od nazad“, iznad same linije.

Crvena zvezda, prema današnjem statusu, u kvalifikacije za Ligu šampiona krenuće iz drugog kola i do četvrtog će biti nosilac. U četvrtom, kako sada stvari stoje, druga je ispod crte.

Srbija u narednoj sezoni neće imati predstavnika u Ligi Evrope, osim u slučaju da se Zvezda ne probije u Ligu šampiona, pa se spusti u drugi po vrednosti evro kup.


tagovi

FK Crvena zvezdaFK PartizanČukaričkiFK VojvodinaSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara