Foto: Starsport
Foto: Starsport

Zvezda pod srećnom zvezdom: Vodila 2:0 pa je prečka dva puta spasla (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.04.21. | 18:59

Izabranici Dejana Stankovića plasirali su se u finale Kupa Srbije pobedom nad Radnikom (2:1), gostima ostaje žal za tri stopostotne šanse

Idealno otvoren susret golom Nemanje Milunovića već u drugom minutu i udvostručena prednost preko Dijega Falčinelija u 34, nagovestili su rutinski plasman Crvene zvezde u finale Kupa Srbije, ali Radnik nije želeo da se preda bez borbe. Izabranici Slavoljubaa Đorđevića odlučni u nameri da skupo prodaju kožu napali su favorizovanog rivala u drugom delu igre i preko Milana Makarića smanjili zaostatak, međutim za senzaciju, ili makar penal rulet Surduličanima je nedostajao trčak sreće, te će se istorijskog puta u Kupu Srbije okončanog u polufinalu sećati sa žalom zbog tri stopostotne šanse propuštene u poslednjeh 20 minuta igre, a pre svega dve prečke pogođene u poslednjh osam minuta.

Crvena zvezda je na savršen način otvorila susret i stigla do vođstva pre nego što su akteri susreta stigli i da se zagreju. Uvodna inicijativa donela je domaćinu korner već u 2. minutu, a posle centaršuta Kange loptu u mrežu Surduličana glavom je poslao Milunović. Slavlje crveno-belih je prolongirala dilema sudija s obzirom na to da je pomoćni arbitar Đurđević signalizirao ofsajd Sanoga koji Đorđić ipak nije uvažio smatrajući da vezni fudbaler nije stigao da zakači loptu te je posle nekoliko desetina sekundi dileme pokazao na centar.

Izabrane vesti

Vodeći pogodak još jednom je potvrdio snagu i značaj koji prekidi imaju u igri šampiona Srbije, ali i znatno olakšao posao izabranicima Dejana Stankovića koji su mogli da rasterećeno u nastavku susreta čekaju grešku rivala. Ona se dogodila u 34. minutu kada je jedan od brojnih centaršuteva sa boka konačno doneo rezultat. Ben je uputio centaršut sa krila nakon što je Sanogo glavom odložio loptu, a spretniji od štoperskog para Radnika bio je Falčineli koji je iz peterca prilično rutinski udvostručio prednost.

Dva gola vođstva sa kojima su crveno-beli dočekali drugo poluvreme uticala su na blago opuštanje domaćina, te se jedan od brojnih pokušaja Bogdanovskog i Subotića da uposle Makarića najzad isplatio u 51. minutu kad je najbolji strelac Superlige u aktuelnoj sezoni uspeo da smanji zaostatak Radnika i vrati neizvesnost.

Ne želeći da pogodak Makarića ostane samo počasni Surduličani su u završnici nastavili da igraju u prepoznatljivom stilu vrebajući svou šansu da stignu makar do izjednačenja i penal ruleta, a vrlo blizu tome bili su u čak tri situacije. Prvi put crveno-beli su imali povod da strepe u 70. minutu kada je Stamenković na drugoj stsativi sa dva metra promašio nebranjenu mrežu, 15 minuta kasnije Danoski je pogodio prečku, a Fortuna je na strani domaćina bila i u poslednjim minutima susreta kada je i Milovanović pogodio prečku. Ipak, rezultat je do poslednjeg sudijskog zvižduka ostao nepromenjen te se Crvena zvezda plasirala u četvrto finale u poslednjoj deceniji gde će pokušati da napravi krajnji korak do trofeja o kojem sanja od 2012. godine.

Uz činjenicu da je njegov tim posle velikog posla obavjenog u šampionatu, uspeo da se približi i trofeju u Kupu Srbije, Dejan Stanković će povod za zadovoljstvo imati i u načinu na koji je njegov tim odigrao prvo poluvreme, dok će pristup iz nastavka susreta biti povod za dublju analizu stručnog štaba ukoliko Zvezda želi da stigne do prve duple krune od 2007. godine.

Rasterećeni ranim vođstvom crveno-beli su po taktovima ceoma inspiraisanih Ivanića i Kataija konstantno tražili put do mreže rivala, a u kojoj meri je domaćin bio ofanzivan na najbolji način oslikava igra Gajića i Rodića koji su prktično preuzeli uloge krila i konstantno pravili višak na boku pored Bena i Kataija. Ipak konstantne pretnje po boku nisu donele konkretan rrezultat sve do gola Falčinelija, a najviše zasluga za to ide na račun golmana Ranđelovića koji je potvrdio da ga stadion "Rajko Mitić" inspiriše te je drugi put u četiri dana imao veoma zapaženo izdanje na megdanu Zvezdi.

Čuvar mreže koji je u subotu zadao glavobolje Ivaniću i Falku, sada je na muke stavio Falčinelija i Kataija zaustavivši vrlo dobre pokušaje ofanzivaca crveno-belih.

Inicijativu domaćina Radnik je prekidao sporadičnim pokušajima da prenese težište igre na polovinu crveno-belih u čemu je uspeo sredinom prvog dela igre kada je Makarić oprobao udarac i stavio na ozbiljne muke Borjana, međutim golman Zvezde je bio na visini zadatka.

Iako su Surduličani preko Bogdanovskog i Subotića konstantno vrebali priliku da kreiraju kontranapad, za konkretniju pretnju nedostajala je povezanost veznih igrača sa odsečenim centarforom Makarićem, a svaki sekund spuštenog garda Zvezda je vrebala da kazni što je i učinila u 34. minutu.

Dva gola vođstva uticala su da crveno-beli nešto rasterećenije uđu u nastavak susreta što je rival umeo da kazni i rezuultatski se vrati u igru golom Makarića, a potom i krene u ofanzivu sa dva napadača. Hrabra igra gostiju rezultirala je sa tri stopostotne šanse u završnici i dve pogođene prečke u poslednjih osam minuta zbog kojih okvir gola bližeg severnoj tribini verovatno još drhti, međutim tračak sreće je nedostajao da Radnik i u četvrtom izazovu u Kupu uspe da nadoknadi zaostatak, te se istorijski put Surduličana završio na korak od finala.

POLUFINALE KUPA SRBIJE, JEDAN MEČ

CRVENA ZVEZDA – RADNIK 2:1 (2:0)

/Milunović 2, Falčineli 34 - Makarić 51/

Stadion: Rajko Mitić

Bez gledalaca

Sudija: Miloš Đorđić

Žuti kartoni: Degenek, Sanogo, Milunović (Crvena zvezda)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 56. Gobeljić) – Sanogo, Kanga – Ben (od 56. Srnić), Ivanić (od 80. Gavrić), Katai (od 56. Nikolić) – Falčineli (od 74. Pavkov)

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović – Bogdanovski, Radmanovac, Jokić, Stojanović – Oreščanin (od 64. Danoski), Biber – Stamenković, Subotić (od 71. Milovanović), Spasić (od 64. Bainović) - Makarić


tagovi

Kup SrbijeRadnik Surdulica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara