Nikola Čumić iz vremena u Radničkom (© MN Press)
Nikola Čumić iz vremena u Radničkom (© MN Press)

Zvezda poslala ponudu Olimpijakosu: Čumić na zajam, narednog leta 600.000 evra ide u Atinu i 20 odsto

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.08.21. | 19:11

Na Marakani se nadaju da će posao završiti do ponedeljka

Želi Crvena zvezda da pojača krila kako bi mogla da odleti u nokaut fazu Lige Evrope. Ionako na tim pozicijama ima proverene fudbalere poput Aleksandra Kataija, El Fardua Bena, u nekim varijantama čak i Mirka Ivanića, međutim, planira da sa širim kadrom dočeka grupnu fazu, pa je posle već izvesnog sklapanja posla sa Rišairom Živkovićem (poznati svi detalji) krenula u operaciju koja bi trebalo da rezultira potpisom – Nikole Čumića.

Član Olimpijakosa je tiha patnja odgovornih sa stadiona „Rajko Mitić“ mesecima, o njegovom angažmanu pričalo se i u prethodnim prelaznim rokovima, međutim, možda bi završnica aktuelnog mogla da donese pozitivne vesti Delijama. Crveno-beli su spremni na finansijski napor kako bi dobili 22-godišnjeg Užičanina. Prema saznanjima Mozzart Sporta, zvanična ponuda već je poslata na adresu grčkog prvaka.

Izabrane vesti

Zvezda je predložila Olimpijakosu da joj prosledi Čumića do kraja sezone na pozajmicu, tako što bi u junu naredne godine morala da ga otkupi za 600.000 evra, a da usput u kasu kluba sa Karaiskakija uplati 20 odsto od narednog transfera bivšeg prvotimca niškog Radničkog. Ponuda je manja od onoga što su Atinjani isprva hteli, jer su cenili Nikolu na okruglo 1.000.000 evra, međutim, kako je igrač rekao da želi samo u Zvezdu, a nije u planovima trenera Pedra Martinsa, prostora za pregovore i te kako im. Zato se se u Ljutice Bogdana nadaju kako bi već do ponedeljka mogli da završe još jedan vredan posao. Prema našim saznanjima, Zvezda bi do kraja sezone preuzela na sebe obavezu da izmiri Čumićevu platu, što ne bi bio preveliki problem, jer u Pireju zarađuje 20.000 evra mesečno.

Na konačnu ofanzivu prema Nikoli Čumiću, rukovodioci Crvene zvezde odlučili su se u Istanbulu. U petak popodne, posle žreba grupa za Ligu Evrope, našli su se na ručku sa kolegama iz Olimpijakosa i tom prilikom generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski direktor Mitar Mrkela predstavili su Grcima plan, da bi po povratku u Beogradu prešli s reči na dela i poslali ponudu.

Postaje sve vrelije na Marakani. Lako bi moglo da se desi da sredinom naredne sedmice, umesto jednog, predstave crveno-beli dva pojačanja: Rišaira Živkovića i – Nikolu Čumića.



tagovi

Nikola ČumićNikola ČumićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara