Okršaj Sanoga i Rudija ©Star Sport
Okršaj Sanoga i Rudija ©Star Sport

Zvezda prizmom statistike: Borjan ispred svih, Sanogo najaktivniji na terenu

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.20. | 08:57

Statistički podaci u velikoj meri potvrdili sud publike

Utakmica između Crvene zvezde i Hofenhajma je arhivirana, ali je ostalo još da se meč provuče kroz detaljne statističke parametre, koje je obradila specijalizovana platforma InStat. Uz zaključak da se utisak publike i statistika u potpunosti poklapaju. Najbolji akter mača bio je Milan Borjan, što je potvrdila i UEFA izborom kapitena crveno-belih u idealan tim petog kola Lige Evrope, a i statističk podaci kazuju da je iskusni čuvar mreže bio najkorisniji igrač utakmice sa 318 indeksnih poena.

Borjan je jednini igrač u oba tima čiji indeks je premašio 300 poena, a najbliži mu je bio Sebastijan Rudi sa 299, dok je Mijat Gaćinović stao na 292. Iza Borjana u sastavu Crvene zvezde sledi Seku Sanogo (273), čija statistika potvrđuje i ono što se moglo videti na licu mesta, da je bio jedan od zapaženijih aktera utakmice u domaćem timu. Snažni vezista iz Obale Slonovače imao je 27 direktnih duela sa protivnicima na utakmici, 15 je rešio u svoju korist (56 odsto). Dobio je polovinu od šest vazdušnih duela, odnosno devet od 18 defanzivnih duela. U fazi napada je bio uspešniji, pošto je iz šest od devet duela za protivničkim igračima izašao kao pobednik, a bio je uspešan i u tri od pet driblinga na meču. Sanogo je imao i pet napravljenih i četiri iznuđena prekršaja.

Izabrane vesti

Po indeksu uspešnosti iza Borjana i Sanoga u Crvenoj zvezdi slede Milan Gajić (255), Gelor Kanga (248), Miloš Degenek (245), pa Nemanja Milunović i Radoslav Pankov (po 240).

U driblinzima je najbolji bio Gelor Kanga (6/7), ali je Gabonac podbacio u duelima. Dobio ih je sedam od 22. Nijedan defanzivni (0/5). Najmanje duela od startera u svoju korist je rešio Srđan Spiridonović (četiri od 16), dok je po procentu najuspešniji bio El Fardu Ben (sedam od deset duela). Vrlo dobar je bio i Dijego Falčineli, uspešan u 13 od 20 duela. U defanzivnim duelima procentualno najuspešniji je bio Milan Gajić, uspešno je rešio sedam od deset takvih situacija.

Hofenhajm je dobio tek četiri duela više kada se podvuče crta (98-94), na poluvremenu je bilo 55-49 u korist nemačkog tima, dok je srpski prvak bio za nijansu uspešniji u drugih 45 mintua (45-43). Hofenhajm je imao 241 više dodavanje od Zvezde (643-402), od čega 84 odsto uspešnih, naspram 75 odsto crveno-belih.

Najveći procenat preciznih dodavanja u Crvenoj zvezdi imao je Miloš Degenek (91 odsto, 30/33), a odličan je bio i Sanogo sa 86 odsto (32/37). U oko upada učinak Radovana Pankova. Štoper crveno-belih imao je 40 uspešnih dodavanja od 54 upućena ili 74 odsto, od toga 3/5 na distanci od 40 i više metara. Pankov je imao deset izgubljenih lopti, ali čak 16 osvojenih, od čega četiri na protivničkoj polovini.

Bez obzira na statistiku, Crvena zvezda je došla do cilja. U okršaju sa dominantnijim protivnikom osvojila je bod i kolo pre kraja obezbedila plasman u nokaut fazu Lige Evrope i sada spokojno čekaju žreb.



tagovi

Seku SanogoMilan BorjanFK Crvena zvezdaLiga Evropestatistika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara