ZVEZDA - TIM ZA LUDOGOREC: Ben iza špica, moguć faktor iznenađenja - Petar Stanić

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.09.21. | 19:03

Crveno-beli zbog korone otputovali u Bugarsku bez četvorice standardnih prvotimaca

Teško gostovanje čeka Crvenu zvezdu u Razgradu u četvrtak (21.00, prenos na RTS 1 i Arena Sport 1). Ne samo zbog jačine Ludogoreca, redovnog učesnika grupne faze međunarodnih takmičenja desetak godina unazad, već i zbog činjenice da će crveno-beli u meču 2. kola Lige Evrope morati da se suprotstave bugarskom šampionu bez četvorice izuzetno važnih igrača.

Korona je iz stroja izbacila Milana Borjana, Aleksandra Dragovića, Miloša Degeneka i Aleksandra Kataija, dok su Milan Pavkov i El Fardu Ben pauzirali zbog povreda i tek pre nekoliko dana se vratili treninzima. Postojala je neizvesnost hoće li uopšte biti spremni za odlazak u Bugarsku, ali je Dejan Stanković otklonio neizvesnost na konferenciji za medije uoči puta i najavio da su obojica u konkurenciji za sastav.

Izabrane vesti

ČETVRTAK, 21.00: (2.25) LUDOGOREC (3.30) C. ZVEZDA (3.60)

Po saznanjima Mozzart Sporta, Ben će i početi utakmicu, dok će prednost u špicu posle dobre partije u Novom Pazaru (gol, asistencija, iznuđen penal i faul pred pogodak Kataija iz slobodnjaka) imati Lois Dioni, a Pavkov će se naći na klupi.

Zbog izostanka Kataija doći će do pomeranja u veznom redu, pa se Benov povratak u startnu postavu očekuje na poziciji iza najisturenijeg Dionija. Imaće reprezentativac Komora zadatak da pomaže Francuzu u napadu, koji bi svojim kretnjama mogao da mu ostavi prostor za ubacivanje iz drugog plana. Već neko vreme, od dvomeča sa Klužom, ima Ben takvu ulogu i solidno je obavlja.

Mirko Ivanić će na levo krilo, a na desnom se očekuje Filipo Falko, mada postoji razmišljanje i da bi Stanković mogao da kao podršku Sanogu u obavljanju defanzivnih zadataka stavi perspektivnog Petra Stanića, koji je dosadašnjim partijama nagovestio visoke domete. U tom slučaju bi se Kanga pomerio udesno, a Falko ostao na klupi.

Svakako, najveće promene pretrpeće odbrana. Po prvi put štoperski par činiće Radovan Pankov i Strahinja Eraković. Nisu imali mnogo vremena za uigravanje na tim pozicijama, mada su dvaput ove sezone istovremeno bili na terenu, protiv Mladosti i TSC-a, ali je Eraković tada igrao beka.

Na bočnim pozicijama u defanzivi neće biti promena u odnosu na prethodne evropske duele. Levo će Milan Rodić, desno Marko Gobeljić.

U odsustvu kapitena Milana Borjana gol će čuvati iskusni Zoran Popović. Nije mu bio suđen odlazak u Levski zbog finansijskih problema kluba usled korone, leta 2020, ali sudbina mu je, ipak, donela važan nastup na tlu Bugarske.

Videćemo još kako će formacijski Stanković složiti igrače u veznom redu, ali očekivani tim Crvene zvezde za gostovanje u Razgradu je: Popović, Gobeljić, Pankov, Eraković, Rodić, Sanogo, Kanga, Falko, Ben, Ivanić, Dioni.

Podsetimo, Crvena zvezda je u prvom kolu savladala Bragu 2:1 u Beogradu, dok je Ludogorec igao 1:1 sa Midtjilandom u Danskoj, tako da bi crveno-beli pobedom napravili ogroman korak ka proleću u Evropi, ali imajući u vidu trenutne okolnosti, i nerešen ishod bio bi zadovoljavajuć.



tagovi

Filipo FalkoPetar StanićEl Fardu BenDejan StankovićFK Crvena zvezdaLiga Evrope

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara