ZVEZDA - TIM ZA ŠERIF: Stankovićeva jedina dilema oko špica

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.08.21. | 21:18

Dioni ili Ben?

Tim koji pobeđuje, a nema povređene igrače, ne treba menjati, pa posle 5:0 u revanšu sa Kairatom Dejan Stanković nema mnogo dilema koju startnu postavu da izvede na megdan moldavskom Šerifu u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Očekuje se da crveno-beli u utorak uveče od 21.00 dočekaju goste u istom sastavu koji je počeo i meč prošle srede u formaciji 4-1-4-1.

Izabrane vesti

Mala neizvesnost vlada oko izbora špica, pošto je El Fardu Ben u nedelju u Subotici upisao ovosezonski prvenac i mogao bi ponovo da kao "lažna devetka" bude taktičko iznenađenje za rivala. Ne bi to bio prvi put da reprezentativac Komora igra kao najistureniji, mada imajući u vidu da će gosti biti defanzivno nastrojeni, pre se očekuje korpulentniji Lois Dioni kao prva opasnost po gol Šerifa.

Francuz je odigrao prvo poluvreme duela sa Spartakom, posle čega ga je zamenio mladi Nikola Krstović. Pokazao je protiv Kairata da hvata zalet, duplirao je vođstvo na 2:0 pogotkom u 21. minutu i sigurno je da pun samopouzdanja dočekuje novu šansu.

Slično je i sa Falkom, koji je na severu zemlje zamenio Bena u poslednjih pola sata. I on je protiv Kazahstanaca otvorio golgeterski račun za ovu sezonu. Bio je jedan od najzapaženijih i zbog toga bi trebalo da ponovo zaigra na desnom krilu pre Bena.

Što se tiče veznog reda i odbrane, tu su nagoveštaji da će sve ostati isto. Tandem Mirko Ivanić - Aleksandar Katai raste iz utakmice u utakmicu, baš kao i motivisani Gelor Kanga, koji je u poslednja dva nastupa pokazao odlična izdanja. Defanzivna linija veliku pomoć ima u pouzdanom Seku Sanogu.

Ime Marka Gobeljića u startnoj postavi pre nedelju dana iznenadilo je mnoge, ali je iskusni desni bek odradio ono što se od njega očekivalo i zaslužio nove minute na evropskoj sceni pre Milana Gajića koji je imao problem s povredom ramena.

Aleksandar Dragović je u Almatiju imao par kikseva, ali je u beogradskom okršaju sa Kairatom dominirao u zadnjoj liniji crveno-belih. Upisao je čak i asistenciju Dioniju posle oduzete lopte na sredini terena. Uz njega će ponovo stajati borbeni Radovan Pankov, a na levoj strani po statističkim parametrima najbolji igrač revanša drugog kola, Milan Rodić.

Dakle, očekivanih startnih jedanaest Crvene zvezde za meč sa Šerifom je: Borjan - Gobeljić, Pankov, Dragović, Rodić - Sanogo - Falko, Kanga, Ivanić, Katai - Dioni.

Ti igrači probaće da ispune očekivanja navijača i ponove blistavu partiju iz meča sa Kairatom, ali Dejan Stanković je u najavi istakao da ne želi preteranu euforiju.

"Realista sam, smatram da će biti jaka i kompaktna utakmica gde treba da damo što manje prostora protivniku da te kazni. Imamo odlične igrače koji se dobro snalaze u završnici i samo treba da ih dovedemo u situaciju da pruže sav svoj talenat i budu pravi. Svi sanjamo o tome (da se ponovi Kairat), ali niko nije slučajno u trećem kolu", rekao je Stanković na konferenciji za medije.



tagovi

FK Crvena zvezdaDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara