Pablo Muče (©Reuters)
Pablo Muče (©Reuters)

Zvezdin promašaj spasilac slavnog Kola Kola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 00:39

Iskusni argentinski napadač Pablo Muče doneo pobedu timu iz Santijago de Čilea i konačno beg iz opasne zone

Na niskim granama je spao Kolo Kolo, jedini šampion Južne Amerike iz Čilea. Ove sezone se slavni klub iz Santijago de Čilea grčevito bori za opstanak, a spas je stigao od Pabla Mučea.

Sećate se velikog promašaja Crvene zvezde u periodu kada je na kormilu kluba iz Ljutice Bogdana bio Miodrag Grof Božović? U Zvezdi je došao kao zvučno pojačanje, ali je brzo pokupio kofere i napustio crveno-bele. U smiraj karijere brani boje Kola Kola i ima solidan učinak.

Izabrane vesti

Njegovim golom u petom minutu pobeđen je Everton sa 1:0 u 29. kolu čileanske Primere. Sa nova tri boda, Kolo Kolo je pobegao sa začelja (pre ove utakmice držao je "fenjer“ u šampionatu). Trenutno je na 16. mestu, prvom iznad crte, ali do kraja prvenstva nekadašnjeg šampiona Kopa Libertadores čeka grčevita borba za opstanak.

Veći deo posla kod pobedonosnog pogotka obavio je Valensija Rosel koji je dobro ubacio loptu, a Mučeu nije bilo teško da sa tri, četiri metra zatrese praznu mrežu gostiju. Bio je ovo njegov drugi gol u sezoni. Ovaj 33-godišnji krilni napadač je u karijeri branio boje i velikana Boke Juniors i Palmeirasa. Već drugu sezonu je u redovima Kola Kola u koji je stigao iz argentinskog San Lorenca.

U prvih 45 minuta Kolo Kolo je mogao do drugog gola, kada je jedan defanzivac gostiju umalo zatresao sopstvenu mrežu, ali je golman Erera bio na pravom mestu. Everton je dva puta uputio udarce u okvir gola velikana iz prestonice, imao veći posed lopte, ali bodovi ostaju na stadionu David Areljano.

U prvom poluvremenu iz dve izgledne šanse Everton je mogao da zatrese mrežu domaćina. Neprecizni su bili Menendez i Dijaz, koji su prebacili gol Kola Kola koji je čuvao Brajan Kortez. Everton je ovim porazim skliznuo na devetu poziciju, a podsetimo osmo mesto donosi plasman u Kopa Sudamerikana, drugorangirano takmičenje na tlu Južne Amerike.

Blizu krune u Čileu je Universidas Katolika koji ima osam bodova više od najbližeg pratioca Union la Kalere, a u borbi za titulu je i Union Espanjola.

ČILE 1 – 29. KOLO

Nedelja

Universidad Katolika – Kuriko Unido 1:1 (1:0)

Kolo Kolo – Everton 1:0 (1:0)

Union la Kalera – Union Konsepsion 1:2 (0:1)

Ponedeljak

14.30: (1,92) Palestino (3,45) Union Espanjola (3,70)

21.00: (2,10) Antofagasto (3,20) La Serena (3,45)

23.15: (2,05) Santijago Vonderers (3,30) Kobresal (3,45)

Utorak

01.30: (2,35) Odaks Italijano (3,20) Huačipato (2,90)

14.30: (1,77) O’Higins (3,35) Deportes (4,60)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Kokimba – Universidad de Čile



tagovi

Pablo MučeKolo KoloČileČile 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara