Aleksandar Dragović i Milan Rodić ©Star Sport, ©MN Press
Aleksandar Dragović i Milan Rodić ©Star Sport, ©MN Press

Zvezdina odbrana plaši Dance: Rodić u formi iz prve sezone, Dragović ruši lični rekord

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.10.21. | 11:05

Aleksandar Dragović i Milan Rodić okosnica poslednje linije, ali i čitavog tima Dejana Stankovića

Ubedljiva pobeda nad Kolubarom objektivno ne može da predstavlja realnu sliku snage i mogućnosti Crvene zvezde pred meč sa danskim Midtjilandom (četvrtak, 18.45), ali je i te kako potvrda forme i konstantnog uspona ekipe Dejana Stankovića, koja traje od mečeva sa Klužom u plej-ofu Lige Evrope. Crveno-beli dva meseca nakon eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona sada imaju kristalono čistu sliku, potpuno povezane linije, jasne adute i koncepciju igre, a što je najvažnije i ogrmono samopouzdanje, pa na noge lideru danskog šampionata idu s namerom da prvi deo grupne faze evropskog takmičenja okončaju na perfektan način. Jasno je da bi svaki pozitivan rezultat u Herningu, mogao da bude ključan po pitanju plasmana u narednu fazu takmičenja.

Osnovu stabilnosti i sigurnosti jednog tima predstavlja defanziva. Crvena zvezda se pre svega timski kvalitetno brani, a takva postavka na površinu izbacila je individualan učinak i kvlaitet, po kojima u ovom trenutku, u poslednjoj liniji tima, prilično izraženo odskačku Aleksandar Dragović i Milan Rodić.

Izabrane vesti

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Levi bek crveno-belih u poslednja dva meseca dostiže nivo forme iz sezone 2017/2018. kada je pravio veliku razliku na terenu po povratku iz ruskog fudbala i bio jedna od osovina Zvezdinog povratka u evropska takmičenja. I ne samo da je podigao formu, već je napravio korak unapred, za šta je zaslužno veliko iskustvo, ali i potpuna rasterećenost posle prelomne odluke da nastavi karijeru u redovima srpskog šampiona. Rodić pleni racionalnošću i sigurnošću, odlično procenjuje svoje i mogućnosti protivnika, pravi jasno odmerene poteze i to njemu i kompletnoj ekipi donosi jasne rezultate. Sve to nagradio je evropskim prvencem protiv Brage, ključnom asistencijom za izjednačenje u 165. večitom derbiju, a i juče je u Lazarevcu bio kretor dva od sedam pogodaka protiv Kolubare. Na terenu je proveo svih 90 minuta, ali je drugo poluvreme odigrao prilično racionalno, sačuvao energiju i biće potpuno spreman za okršaje sa brzim krilima danskog kluba.

Aleksandar Dragović na svako pitanje austrijskih medija, o navodnom koraku unazad dolaskom u Crvenu zvezdu, odgovara rečenicom da su zadovoljstvo i spokoj koje je dobio u crveno-belom dresu daleko važniji od milionskih ponuda koje je mogao da prihvati ovog leta. Upravo ta sigurnost i liderska uloga, za koju se odmah izborio u ekipi Dejana Stankovića, uticali su na to da Dragović aktivira još jedan segment u svojoj igri, a to je znatno ozbiljniji učinak u protivničkom šesnaestercu. Reprezentativac Austrije je po dolasku u Crvenu zvezdu znao da se našali na svoj račun, kako on ne postiže golove, ali ne samo da je demantovao sebe, već je pokazao da to može da uradi na različite načine - glavom, kao protiv Novog Pazara, ali i sjajnim volejom, kao juče u Lazarevcu.

Četvrtak, 18.45: (2,40) Midtjiland (3,30) Crvena zvezda (3,25)

Da golovi ipak nisu nešto po čemu je prepoznatljiv u karijeri, potvrđuje i podatak da je pre dolaska u Crvenu zvezdu postigao 13 golova na 438 utakmica, dok je za Austriju dao dva na 96 nastupa. Ipak, ovo će izvesno biti sezona u kojoj će iskusni štoper srušiti svoj lični rekord po broju pogodaka u jednoj sezoni. Do sada je bio najefikasniji u sezoni 2012/2013, kada je za Bazel postigao tri pogotka na 54 utakmice u svim takmičenjima. Trenutno je na koti od dva gola na 18 utakmica, uz tri asistencije, pa je samo pitanje kada će rekord prvo biti izjednačen, a potom i premašen.

Dakle, Zvezda deluje samouvereno pred put u Dansku, samopouzdanje je na vrhuncu, a rasterećenje još veće od onog u Razgradu, pa bi to moglo da predstavlja izuzetno važan faktor u ovom trenutku. To se ne može reći i za domaćina, koji ima jedan bod iz okršaja sa Ludogorecom i Bragom, pa su mu predstojeća dva meča sa srpskim šampionom ključna ukoliko želi da se upusti u borbi za plasman u 1/16 finala Lige Evrope.

Pre okršaja sa Beograđanima, Vukovi će morati na megdan Nordsjelandu u okviru 12. kola danske Superlige (13.00). Domaćin je potpuno van forme, pošto je nanizao pet poraza u šampionatu, ali radi se o jednom od najboljih klubova u zemlji kada je promovisanje igrača u pitanju i pitanje je trenutka kada će Tigrovi ponovo da se razgoropade. Sa druge strane, koliko je domaći sastav imao loš niz, toliko je Midtjilandu bilo dobro u ligi. Vezao je četiri pobede i šepuri se sa čela tabele, sa tri boda više od Kopenhagena.

DANSKA 1 - 12. KOLO

Subota

Viborg - SIlkeborg 1:1 (0:0)

Nedelja

13.00: (5,20) Nordsjeland (3,70) Midtjiland (1,70)

14.00: (2,55) Odenze (3,25) Randers (2,80)

16.00: (1,40) Brendbi (4,50) Vejle (8,50)

18.00: (6,00) Sonderjisk (4,10) Kopenhagen (1,55)

Ponedeljak

19.00: (2,50) Orhus (3,25) Olborg (2,90)

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Milan RodićAleksandar DragovićMidtjilandDanska 1FK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara