Gordić (levo) i Popović, (©Starsport)
Gordić (levo) i Popović, (©Starsport)

Zvezdine rotacije među stativama: Popović pred odlaskom, šansa Gordiću

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.05.21. | 10:01

Borjan će u narednoj sezoni, gotovo izvesno, imati novog zamenika

Sjajnim izdanjem u finalu Kupa Srbije, još jednim u nizu u poslednje četiri godine, Milan Borjan je pokazao u kojoj meri je značajan deo aktuelne generacije Crvene zvezde. Kapiten crveno-belih nebrojeno puta do sada, od dolaska u Ljutice Bogdana 2017. godine, potvrdio je da je jedan od najvažnijih članova ekipe koja je u prethodnom periodu ostvarila niz uspeha na domaćoj i međunarodnoj sceni i da kao takav ima zagarantovano mesto među stativama. Ipak, kada su tema golmani u Zvezdi, uoči nove sezone gotovo izvesno će doći do rotacija, ali na mestu drugog čuvara mreže.

Prema saznanjima Mozzart Sporta rastanak kluba sa Zoranom Popovićem je gotovo izvestan i pouzdani golman koji je prethodne tri sezone vrlo dobro koristio svaku šansu koja mu je ukazana već je u procesu pronalaska nove sredine, a sportski sektor je odlučio da eventualno upražnjeno mesto popuni Miloš Gordić. Drugi golman crveno-belih od dolaska u klub posle epizode u Norveškoj bio je idealna opcija kad god je Borjanu bila potrebna pauza usled gustog rasporeda, te je do danas upisao 26 zvaničnih susreta, međutim nakon tri uzastopne šampionske krune, od kojih je poslednja ukrašena i slavljem u Kupu Srbije, iskusni čuvar mreže odlučio je da otvori novo poglavlje.

Izabrane vesti

Popovićev odlazak otvorio bi prostor za novog drugog čuvara mreže, a vizija rukovodstva Crvene zvezde je da šansu pruži Gordiću. Talentovani golman rođen 2000. godine u sezoni iza nas skrenuo je pažnju igrama u Mačvi kao pozajmljeni igrač te mu je klupska vrhuška već pripremila novi ugovor. Gordić, koji bi u narednom periodu trebalo da produži aktuelni ugovor važeći do leta 2022. godine, tokom sezone provedene u Šapcu idealno se adaptirao na seniorski fudbal i dao povoda crveno-belima da odluče da mu pruže šansu u izazovima naredne sezone. Čuvar mreže koji je prošao sve selekcije Zvezdine škole po završetku obaveza u Šapcu vratio se u Ljutice Bogdana gde radi sa prvim timom, a na oku stručnog štaba Dejana Stankovića biće i tokom letnjih priprema.

Gordićeva prednost u odnosu na konkurenete, osim vrlo dobre forme i činjenice da se odlično pokazao u prvom seniorskom izazovu, uprkos dečjim bolestima koje neminovno nosi prelaz iz juniorskog fudbala, svakako je i to što ispunjava uslov bonusa u prvenstvu, te bi u određenim situacijama, kada je Borjanu neophodan odmor, dodatno olakšao kreiranje startne postave stručnom štabu.

Osim 21-godišnjeg Beograđanina, Crvena zvezda uz Borjana i Popovića pod ugovorom ima još četiri golmana: Marka Ćopića, Aleksandra Stankovića, Nikolu Vasiljevića i Miloša Čupića. Ćopić, član 2003. generacije u sezoni iza nas bio je registrovan za prvi tim i omladince crveno-belih, a prema planovima čelnika kluba trebalo bi da naredni korak napravi u prvom timu Grafičara, gde je već godinama "jedinica" u vlasništvu Aleksandra Stankovića. Konkurenciju među stativama Zvezde mogao bi da zaoštri i Vasiljević koji je proleće proveo vraćajući se u formu među stativama Proletera, posle povrede ramena, dok je najneizvesnija sudbina Čupića, golamana pozajmljenog Zlatiboru u prethodnom periodu, a kojem ovog leta ističe ugovor.


tagovi

Miloš GordićZoran PopovićMilan Borjan

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara