Zvonko Živković otišao posle debakla protiv Francuske!

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 13:07

Dosadašnjeg selektora mlade reprezentacije privremeno će menjati Aleksandar Rogić

Očekivanja su bila velika, najviše zbog odličnih rezultata mlade reprezentacije Srbije u bližoj prošlosti. Ali stvarnost je bila drugačija. Orlići su posle debakla od Francuske, pre toga poraza od Ukrajine, gotovo izgubili šansu da se nađu na završnom turniru. Ni igra nije ulivala poverenje, primera radi uz mnogo muke savladana je Jermenija u Jerevenu.

Reakcija je bila ekspresna. Iskusni stručnjak Zvonko Živković više neće biti selektor igrača rođenih posle 2000. godine. Na zvaničnom sajtu je objavljeno da je reč o sporazumnom raskidu saradnje.

Izabrane vesti

“Fudbalski savez Srbije i selektor mlade reprezentacije (U21) Zvonko Živković sporazumno su raskinuli ugovor. FS Srbije se zahvaljuje na saradnji Zvonku Živkoviću i želi mu sve najbolje u daljoj karijeri. Za vršioca dužnosti selektora mlade reprezentacije (U21) imenovan je Aleksandar Rogić sa svojim stručnim štabom”, stoji u saopštenju FSS.

Činjenica je da aktuelna generacija mladih igrača Srbije ni izbliza nema potencijal kao neke prethodne. Činjenica je isto da je Zvonko Živković lutao, i da nije napravio konkurentan tim. Videlo se to i u meču protiv Francuske, pošto su Trikolori dobili meč uz minimalnu potrošnju energije. Naš tim je delovao slabo, jalovo i nekvalitetno.

„Zahvalio bih se FS Srbije na ukazanom poverenju. Želeo sam da postignem mnogo više nego što smo uradili u ova četiri kola. Nažalost to se nije dogodilo. Novom stručnom štabu, selektoru, igračima i FS Srbije želim sve najbolje u nastavku kvalifikacija i daljem radu. Takođe bih selektoru A tima Draganu Stojkoviću poželeo da sa seniorskom reprezentacijom ostvari plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine“, istakao je Zvonko Živković.


tagovi

Zvonko Živkovićmlada reprezentacija SrbijeAleksandar Rogić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara