Alen Smailagic (© Start Sport)
Alen Smailagic (© Start Sport)

Alen Smailagić - Partizanov Nostradamus: I bi trojka u poslednjoj sekundi

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.04.23. | 08:55

Srčani krilni centar crno-belih koji pored izvanrednih izdanja na parketu može da bude i prorok pošto sve što je rekao se obistinilo ili ide ka tome

(Od izveštača MozzartSporta iz Madrida)

Svi tvoji saigrači pričaju o sitnim detaljima koji mogu da odluče prvi meč protiv Reala. Šta bi to tačno moglo da bude?

Izabrane vesti

"Nemam pojma... neka bude trojka u poslednjoj sekundi", reče Alen Smailagić u ponedeljak uveče dok je ćaskao sa novinarima pred prvi meč u Madridu.

Tačno 24 sata kasnije bi baš onako kako je rekao popularni Smajli.

Koga sada svi u klubu iz Humske mogu komotno da zovu Alen de Nostredame, po uzoru na čuvenog francuskog proroka, Michel de Nostredame. Ili poznatije Nostradamus. Pošto su sinoćna dešavanja u Viznik centru bila baš kao u Alenovom proročanstvu.

Na semaforu samo 21 sekunda do kraja. Real vodi 87:86, lopta je u rukama Kevina Pantera... trojka u poslednjoj sekundi. Pobeda Partizan Mozzart Beta za 1:0 u seriji protiv moćnog Reala.

Često je Smailagić umeo da izjavi nešto zapaljivo, neki bi rekli nekada pomalo i nepromišljeno, ali baš u njegovim izjavama može da se vidi ko je Alen Smailagić. Momak neiskvarene energije, vere i optimizma. A ispostaviće se i momak sa proročkim moćima. Pokazao je to još u avgustu mesecu kada je pričao za Mozzart Sport i pre no se ekipa nije ni okupila.

U tadašnjem telefonskom razgovoru, dok niko još nije ni pomišljao da priča o ambicijama u predstojećoj sezoni, Smajli je kao iz topa ispalio bez ikakve dlake na jeziku.

"Baš se spremamo da iznenadimo! Da napravimo bum ove sezone. Hajde da ne budem skroman... Želimo da probamo da gađamo fajnal-for ili da osvojimo sve", rekao je bio za naš portal u avgustu mesecu i po svemu sudeći, sve ide u tom pravcu.

Da ni mi ne trčimo pred rudu, ali neke stvari u ovoj izjavi Smailagića sve već obistinile. Partizan jeste iznenadio sve, kompletna Evropa je u šoku kako moćno tim Željka Obradovića izgleda u ovom momentu, bum je definitivno napravljen, a sada ostaje da se naprave i poslednja dva koraka ka završnom turniru u Kaunasu pošto je prvi već učinjen.

"Govorili su mi da sam lud kada sam to izjavio, ali ja se držim svega rečenog, verovao sam i u decembru, verujem i sada", opet nije hteo da spusti loptu Smailagić pred put u Madrid.

Da ne bude samo da se samo bavi proročanstvima, Alen se postarao u Madridu da bude jedan od junaka meča. Iako je na kraju svu slavu, zasluženo, pokupio Kevin Panter, hrabri Smajli je odigrao meč života jer je baš on taj koji je davao ton i ritam čitavom duelu protiv moćnog Reala.

Izašao je na parket u prvoj petorci, samo još jedan znak koliko mu veruje Željko Obradović, koji ga je stavio u direktan duel sa Realovim gorostasom, 221 centimetara visokim Valterom Tavaresom. Pored njega je i Smajli sa svojih 207 centimetara izgledao je majušno, ali taj izgled samo može da prevari jer je Alenovo srce bilo ogromno.

Bum jedna trojka, druga, pa treća... sve za šest minuta prve četvrtine i to bez promašaja.

"Takav smo mi tim, ako ne obratiš pažnju neko drugi ti da koš, a ti ne znaš ni gde si, ni šta te je snašlo", slikovito je objasnio Kevin Panter kako je izgledao početak meča kada je Alen Smailagić izgledao svemoguće na parketu u prvih šest minuta posle čega je zatražio izmenu zbog premora.

Na kraju, 10 neverovatnih minuta Alena Smailagića za 11 poena, dva skoka, asistenciju i ocenu 10.

A ako vam možda treba neko da vam sastavi tiket u Mozzartu, pozovite Alena, verovatno ćete proći. Baš kao što je Partizan prošao na prvom meču u Madridu.




tagovi

Alen SmailagićKK PartizanKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara