Emanuel Teri (MN press)
Emanuel Teri (MN press)

Amerikanci sa 11 bivših NBA igrača, među kojima je prošlosezonski član Zvezde, napadaju vizu za Svetski kup

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.11.21. | 11:53

I Emanuel Teri na spisku vršioca dužnosti selektora SAD Džima Bojlena

Omašili su 2019. godine Amerikanci na prošlom Svetskom kupu. Posle poraza od Srbije zauzeli su za njih mizerno šesto mesto, ali su se "ispravili" na ovogodišnjim Igrama u Tokiju gde su ih NBA asovi zadržali četvrti put zaredom na olimpijskom tronu. Ali asova iz najjače lige na svetu neće biti na početku kvalifikacija za planetarni šampionat 2023 godine. Tačnije neće biti aktuelnih NBA igrača, ali hoće bivših, od kojih velika većina nema baš preterano iskustvo igranja u 30 najbogatijih svetskih timova.

Izabrane vesti

Vršilac dužnosti selektora SAD Džim Bojlen je za duele u prvom prozoru FIBA, protiv Kube (28. novembar) i Meksika (29. novembar) u Čihuani pozvao 11 nekadašnjih igrača NBA lige Džordana Bela (Santa Kruz Voriors), Brajana Bouvena (Ajova Vulvs), Džoša Greja (Long Ajlend Nets), Šaka Herisona (Delaver Blu Koats), Dakuana Džefrisa (Koledž Park Skajhoks), Bi Džeja Džonsona (Lejklend Medžik), Orlanda Džonsona (bez ugovora), Luka Korneta (Mejn Seltiks), Frenka Mejsona (Saut Bej Lejkers), Čejsona Rendla (bez ugovora) i Emanuel Terija (Stokton Kings). Jedino Zavijer Simpson (Oklahoma Siti Blu) koji je proletos diplomirao na univerzitetu Mičigen još ne poseduje NBA iskustvo, ali preko razvojnog tima Oklahome pokušava da se nametne Tanderima.

U Bojlenovih 11 nekadašnjih NBA profesionalaca je, kao što se vidi i Emanuel Teri, ne baš srećno prošlosezonsko pojačanje Crvene zvezde koji se na Malom Kalemegdanu zadržao tek nešto više od tri meseca posle čega se vratio u domovinu...




tagovi

Svetski kupkošarkaška reprezentacija SADEmanuel Teri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara