Kodi Miler Mekintajer u dresu Partizana (Foto: MN Press)
Kodi Miler Mekintajer u dresu Partizana (Foto: MN Press)

Andora nemoćna pred Partizan: Miler Mekintajer blistao, pa zaradio isključenje

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.11.21. | 16:21

Amerikanac bio najbolji igrač poražene ekipe, ali nije uspeo da ostane na parketu do kraja susreta

Košarkaši Morabank Andore pretrpeli su i sedmi poraz u sezoni (šesti u ACB ligi). Bili su nemoćni na Kanarskim ostrvima. Tenerife je od starta imao kontrolu, te je na kraju došao do više nego zasluženog trijumfa - 79:70, a poraženi sastav sada očekuje duel kod kuće sa jedinim timom bez poraza u dva najjača evropska takmičenja (kada se uračunaju i domaća prvenstva) - Partizanom.

18.30: (1,55) Baskonija (14,5) Unikaha (2,70)

Izabrane vesti

Andorini problemi pred duel sa crno-belima u četvrtom kolu Evrokupa (sreda, 20.00) su se oslikavali kroz lošu odbranu, ali i slaba rešenja u napadu. Najpre je rivalu dozvoljavala previše lakih poena zbog loših preuzimanja i ostavljanja "mismeč" situacija, dok na drugom brojke pričaju svoju priču. Košarkaši Andore su iz igre šutirali sa 41,4 odsto preciznosti, za tri svega 27,3 (6/22). Čini se da su se previše oslanjali na individualni kvalitet pojedinih igrača, a često jednostavno nisu imali rešenja za dobru odbranuTenerifa.

Na kraju se kao najefikasniji izdvojio bivši igrač Partizana Kodi Miler Mekintajer, koji je ubacio 20 poena. Amerikanac je šutirao sa 50 odsto uspešnosti iz igre (5/10 za dva i 2/4 za tri), ali je ubeležio samo jednu asistenciju uz tri izgubljene lopte. Nije uspeo ni da ostane na parketu do kraja susreta. U prvom poluvremenu je napravio nesportski faul u napadu, dok je u poslednjem kvartalu zaradio tehničku zbog prigovora, te je automatski diskvalifikovan. Morao je raniije na tuširanje, da ohladi glavu.

Ispratio ga je David Jelinek sa 18 poena - iskusni Čeh će svakako predstavljati jednu od najvećih opasnosti po koš crno-belih naredne sedmice. Bivši plej Gran Kanarije Klevin Hena je dodao 11 poena, od ostalih niko nije prebacio pet. Iskusni Dru Kroford je uzeo samo tri šuta iz igre za 20 i kusur minuta (tri poena), jako dobri centar Konor Morgan samo dva za nešto više od 15 (dva poena). Talentovani srpski košarkaš Mario Nakić je na terenu proveo 13 i po minuta, za to vreme je opalio tri trojke i pogodio jednu (zabeležio i četiri defanzivna skoka).

Uz činjenicu da je Andora imala svega devet asistencija, jasno možemo zaključiti da je gostima nedostajala timska igra da bi pružili bolji otpor na Kanarima. Previše su solirali, s čime je domaćin uglavom lako izlazio na kraj.

Četu Ćusa Vidorete su do pobvede vodili Kajl Vilčer sa 16, Marseilinjo Uertas sa 15 (7as) i Đoan Sastre sa 13 poena. Fran Gera je dodao 11.

Konačan rezultat možda i ne oslikava najbolje dešavanja na parketu. Domaćin je dominirao od starta, pa je prvi kvartal okončao sa 21:8. Andora se mučila u napadu, loše preuzimala u odbrani i rivalu dozvolila previše lakih poena. Prve je postigla tek posle četiri minuta igre, kada je Miler Mekintajer ubacio trojku. Gosti su u uvodnih 10 minuta ubacili svega dva puta iz igre (2/11).

Trgla se u nastavku, ali samo na kratko. Tenerife je uspostavio dominaciju serijom 10:0. Sve što je Andora do poluvremena uspela da uradi je da serijom 8:0 spustio zaostatak na 13 poena (35:22).

Činilo se da ima nade za goste, kada su postigli sedam poena na startu drugog poluvremena, bez odgovora domaće ekipe. Usledila je kiša koševa, tačnije trojki. Sipali su košarkaši Tenerifa sa svih pozicija i u trećem periodu pogodili sedam od 14 šuteva sa distance. Razlika je očas narasla na 20 poena (64:44). Sve je manje više bilo jasno, posebno kada je Miler Mekintajer zaradio isključenje i ostavio saigrače na cedilu.



tagovi

KK AndoraIberostar TenerifeKK TenerifeKodi Miler MekintajerKK PartizanEvrokupACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara