Ergin Ataman (©MN Press)
Ergin Ataman (©MN Press)

Ataman ne odustaje od priče o Efesu u NBA ligi: Kritičari Furnije i Džejms bi nas približili šampionskom prstenu

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.09.21. | 20:02

Turski stručnjak govorio i o tandemu Larkin-Micić, ali i Saši Đorđeviću...

Nije strano Erginu Atamanu da svojim izjavama zapali javnost i to radi gotovo redovno.

Četvrtak, 20.30: (1,70) Le Man (14,5) Parma (2,30)

Izabrane vesti

Tako je pre samo nekoliko dana pokrenuo lavinu komentara i pravu diskusiju oko toga da bi Efes kao aktuelni šampion Evrope mogao da igra u plej-ofu NBA lige. Ataman ostaje pri toj misli, doduše sada priča kako je mislio da bi mu za takav poduhvat bila potrebna dva pojačanja, dok Evanu Furnijeu i Majku Džejmsu koji su ga javno prozvali posle one prve izjave poručio je da bi dobili šansu da zaigraju za njegov tim u NBA...

”Nisam nikad rekao da bismo igrali plej-of NBA lige s ovim timom. Rekao sam da bi nam bile potrebne dve zvezde. Možda su ta dva igrača Evan Furnije i Majk Džejms”, smeje se Ataman i nastavlja:

”Neka dođu kod nas, ja stojim iza onog što sam napisao. Na svetu postoji oko 40-50 izuzetnih košarkaša, dok ostali dolaze sve više u Evropu. Oni koji su u NBA igrali po 15-20 minuta sada dolaze kod nas i ne vidim da su toliko dominantni u evropskoj košarci. Shodno tome smatram da bi evropski šampion mogao lako da se takmiči s ostalim NBA timovima za doigravanje. Imam puno poverenje u moj tim, Efes bi sigurno igrao u plej-ofu, a možda bi se čak borio za titulu sa dva velika pojačanja”.

I tu se nije zaustavio...

”U timu koji bih vodio u NBA ligi Šejn Larkin bi igrao bar 25 do 30 minuta. Kada bi Furnije i Džejms došli, imali bismo veću šansu da osvojimo šampionski prsten”.

Efes će u odbranu evropske krune ući sa nosećim tandemom Larkin-Micić koji će i četvrtu godinu zaredom igrati zajedno.

”Doveli smo ih pred početak sezone 2018/19, igrali su za nas tri sezone. To što su ostali s nama je rezultat velike žrtve svih u klubu i posvećenosti igrača prema Efesu. Nije lako zadržati šampionski tim na okupu. Micić je ove godine MVP, Larkin je trebalo da bude prošle, ali nije zbog ranijeg prekida sezone. Tokom prošle sezone pričali smo sa obojicom, ali tada je bilo rano da se razgovara o nastavku saradnje. Obojica imaju san da zaigraju u NBA ligi. Da su dobili šansu, ne bismo ih sprečavali. Znam samo da ni jedan, ni drugi ne bi otišli u drugi evropski klub. Nadam se da će uspesi koje ređamo dovesti do toga da slavimo zajedno i u budućnosti”.

Ove sezone glavni takmac u turskom prvenstvu biće Fenerbahče predvođen Sašom Đorđevićem. Treći srpski stručnjak na klupi Fenera u poslednje tri godine posle Željka Obradovića i Igora Kokoškova.

”Đorđević je neko kome se jako divim i koga volim. Kada pomislim na Đorđevića, uvek se setim na utakmice Efes – Bolonja, kada sam bio asistent u Istanbulu. Đorđević i Naumovski su pravili čudo, pogotovo Saša u drugom meču polufinala Kupa Koraća protiv nas. Ne mogu to da zaboravim. Saša je uz Naumovskog bio plejmejker koji je ostavio dubok trag u evropskoj košarci”, priča Ataman i dodaje:

”Saša je sada dobar trener. Pratim njegov rad. Jako je iskusan i uspešan. Bio je u Panatinaikosu, Olimpiji, reprezentaciji Srbije, Virtusu... Postao je šampion Italije s Virtusom prošle sezone. Vredan trener. Verujem da će doneti mnogo toga dobrog turskoj košarci. Jako je lepo videti takmičenje sa toliko kvalitetnih stranih trenera. Imao sam velike okršaje s Željkom Obradovićem proteklih godina, pa sa Igorom Kokoškovim prošle sezone. Saša spada u red vrednih trenera kao što su Dušan Ivković, Dejvid Blat, Velimir Perasović... Želim mu uspeh”.


tagovi

Ergin AtamanNBA ligaEvroligaMajk DžejmsEvan FurnijeAnadolu Efes

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara