Bogdan Bogdanović i Kris Midlton (Foto: AFP)
Bogdan Bogdanović i Kris Midlton (Foto: AFP)

Atlanta navija za Bogdana: Jang pod znakom pitanja u biti ili ne biti utakmici za Jastrebove

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.07.21. | 17:00

Sa druge strane Janis Adetokunbo najverovatnije propušta i šestu utakmicu

Propustili su Tre Jang i Janis Adetokunbo pet meč u finalnoj seriji Istoka. Bez prve zvezde na terenu, bolje su se snašli Baksi. Slavili su u svojoj dvorani i sada u Džordžiji imaju meč loptu (3:2). Kako stoje stvari, sve oči će biti uprte u Bogdana Bogdanovića sa jedne i Krisa Midltona sa druge strane, mada bi još nekoliko igrača moglo da odigra važnu ulogu.

02.30: (1,75) Atlanta (12,5) Milvoki (2,30)

Izabrane vesti

Kako trenutno stoje stvari, Tre Jang bi mogao da se nađe na parketu Stejt Farm Arene, ali će konačna odluka biti doneta tik pred početak susreta. Jang je zbog bolova u desnom stopalu, koji ga onemogućavaju da pruži svoj maksimum, propustio minule dve utakmice. U prvoj su se Hoksi snašli, ponajviše zahvaljujući povredi koje je tokom meča zadobio Adetokunbo. U revanšu je Milvoki pokazao da može i bez prve zvezde, pa je na krilima sjajne partije Bruka Lopeza (33 poena) poveo u seriji i stigao na korak od plasmana u veliko finale.

Procena je da će se Lu Vilijams naći u startnoj petorci Atlante večeras, ali bi Jang mogao da dobije priliku sa klupe. U takvoj situaciji velika će odgovornost biti na iskusnom beku, ali i na Bogdanu Bogdanoviću, koji je zasijao u Jangovom odsustvu.

Najpre je srpski košarkaš u pobedi postigao 20 poena uz pet asistencija, da bi u porazu u petom susretu bio daleko najbolji igrač svoje ekipe sa 28 poena (trojke 7/16), pet skokova i četiri asistencije. Ima i Bogdanović problema sa povredom, muči ga koleno još od polufinala, pa je u početku serije sa Baksima tražio pravi ritam. Pronašao ga je u četvrtom meču i sada će biti najveća pretnja po Milvoki. Ima samopouzdanja, mora da nastavi da šutira, ali je jasno da bi svojim iskustvom i plejmejkerskim sposobnostima mogao da pomogne i u organizaciji napada. Ipak, mnogo je bitnije da namesti ruku, u tom slučaju Baksi bi mogli da se nađu u nevolji.

Bogdan je u regularnom delu sezone upisao 44 nastupa, beležio je 16,4 poena po meču. U plej-ofu je odigrao 17 utakmica i prosečno upisivao 13,7 poena.

Što se tiče Adetokunba, koji je doživeo stravičnu povredu u četvrtoj utakmici, najverovatnije će propustiti i šesti susret. Na svu sreću, izbegao je veću povredu, ali će zbog nezgodne hiperekstenzije levog kolena njegov povratak na teren još morati da sačeka. Nadaju se u Milvokiju da bi grčki reprezentativac mogao da zaigra u sedmoj utakmici finala istočne konferencije, ako za nju bude bilo potrebe.

U njegovom odsustvu, jasno, najviše se očekuje od Krisa Midltona. Sjajni šuter je eksplodirao u trećoj utakmici finala, ubacio je 38 poena. Podbacio je u narednoj sa 16, kada su Hoksi poravnali u seriji, a onda je odsustvu Janisa odigrao odlično i meč okončao sa 26 poena i 13 skokova. Dve asistencije su mu nedostajale za tripl-dabl. Ipak, eksplodirao je u petom meču Bruk Lopez, šutirao 14/18 iz igre i potpuno pregazio centarsku liniju Atlante. Susret je okončao sa 33 poena i sedam skokova. Odličan je bio i Džru Holidej sa 25 poena i 13 asistencija, dok je do 22 brojao Bobi Portis. Dokazali su Baksi da su mnogo više od jednog igrača.

Sada ipak idu na gostujući teren, gde će Atlanta nesumnjivo imati i veliku podršku sa tribina. Nošeni podrškom navijača Hoksi će nesumnjivo pružiti jak otpor, dokazali su da imaju kvalitet da se nose sa Baksima i bez Janga, a čak bi i sjajni plejmejker mogao večeras da odigra ulogu. Za ekipu Nejta Mekmilana je biti ili ne biti, ali kako god da bude, napravila je sjajan posao ove sezone. Malo ko je verovao da može i do doigravanja, a kamoli do finala konferencije. Već su Jang, Bogdanović, Galinari, Kolins, Kapela, Vilijams i drugovi kupili sve kojima je Atlanta u srcu.

NBA (ISTOK) - FINALE (ŠESTI MEČ)

Nedelja

02.30: (1,75) Atlanta (12,5) Milvoki (2,30) /2:3 u seriji/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Bogdan BogdanovićJanis AdetokunboTre JangMilvoki BaksAtlanta HoksKris Midlton

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara