Tre Jang se povredio krajem treće četvrtine (©AFP)
Tre Jang se povredio krajem treće četvrtine (©AFP)

Baksi vratili brejk: Pakleni finiš Midltona, Jang se povredio, Hoksi nisu izdržali (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 28.06.21. | 04:55

Omaleni plej doživeo peh krajem treće četvrtine. Stao je na nogu sudiji, otišao u svlačionicu, vratio se na parket, ali nije mogao da pomogne Hoksima sa izbegnu poraz. Bek Milvokija fantastičan u poslednjoj četvrtini, ubacio 20 poena, za slavlje gostiju iz Viskonsina - 113:102. Bogdan Bogdanović postigao osam poena, uz očajan procenat šuta iz igre (3/16)

Milvoki vratio brejk u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige. Na krilima maestralnog Krisa Midltona, koji je odigrao simultanku u poslednjoj četvrtini, Baksi su pobedil u gostima Atlantu sa 113:102 i poveli sa 2:1.

Pitanje je kako bi se meč završio da se nije povredila prva zvezda Hoksa Tre Jang. On je krajem treće četvrtine stao na nogu sudiji i povredio zglob. Nastao je muk u dvorani u gradu u Džordžiji. Videlo se da je noga proklizala, da je povreda bolna. Otišao je u svlačionicu, ali se vratio na parket. Do tada je imao čak 32 poena, bio najbolji pojedinac meča. Stisnuo je zube, vodio svoj tim, ali videlo se da je povreda ostavila traga. Do kraja utakmice je postigao još tri poena, premalo da se pobede raspoloženi Milvoki.

Izabrane vesti

Ekipa iz Viskonsina imala je fenomenalnog Krisa Midltona koji je ovog puta zasenio prošlosezonskog MVP lige Janisa Adetokumba. Povela je Atlanta sa 95:88, ali je iskusni bek tada preuzeo odgovornost, pogađao je u serijama i za samo dva minuta od -7 serijom (88:95) serijom 13:3 gosti su poveli 101:98. Midlton je pogodio trojku, domaćini su pokušali tajm-autom da prekinu seriju Milvokija, ali nije bilo spasa za Hokse. Baksi su dobili drugi meč uzastopno Atlantu i sada ih dve pobede dele do velikog finala. Midlton je u poslednjoj deonici meča ubacio čak 20 poena, više nego u tri prethodne četvrtine.

03.00: (1,50) Finiks (13,0) Los Anđeles Klipers (2,95)

Srpski as Bogdan Bogdanović i dalje se muči, igra, ali vidi se da nije 100 odsto spreman. Nije ga služio šut noćas u Atlanti. Bio je starter. Na parketu je proveo skoro 35 i po minuta. Postigao je osam poena, uz veoma loš procenat šuta iz igre od samo 18,8 odsto (3/16). Pogodio je dve trojka iz 10 pokušaja, a imao je i dva skoka i tri asistencije. Srbin je i na prethodna dva meča finalne serije bio rovit, dao doprinos koliko je mogao. Više minuta i slobode u šutu dobio je italijanski bek Danilo Galilnari, ali su gosti imali više raspoloženih pojedinaca.

Atlanta je počela furiozno. Već posle pet minuta je imala +13 – 17:4. Međutim, gosti iz Viskonsina su kako je meč odmicao bili su sve bolji. Janis Adetokumbo je tri četvrtine držao goste u igri. Prvo izjednačenje na meču je bilo 56:56. Tim rezultatom je završeno prvo poluvreme. Na krilima Janga i Galinarija domaćin je stekao sedam poena prednosi (70:63) na startu treće deonice meča, ali opet Milvoki odgovara. Istu prednost od +7 je domaćin imao na startu poslednje deonice meča, ali je onda junak meča Midlton rešio meč.

Ove sezone mnogo zvezde NBA lige su imale problema s povredama. Bruklin je veći deo plej-ofa igrao bez Džejmsa Hardena, kasnije i Kajri Irvinga. I za Kliperse u finalnoj seriji ne igra Kavaj Lenard. Atlanta je prvo imala problema s Bogdanom Bogdanovićem, sada i sa Trej Jangom... Bez njih dvojice zdravih, teško će Hoksi da slome otpor Milvokija u ovoj finalnoj seriji Istoka.

Udarni tandem Baksa Kris Midlton i Janis Adetokumbo postigli su ukupno 71 poen. Ovog puta je efikasniji bio Mildton sa 38 poena (šest trojki iz 12 pokušaja), dok je grčki as ubacio 33, a imao je i 11 skokova. Daleko iza pratili su ih Bobi Portis sa 15 i Brok Lopez sa 10 poena. Džru Holidej se nije istakao košgeterskim učinkom. Ubacio je samo šest poena, ali je imao 12 asistencija.

Kod Atlante, Jang je završio sa 35 poena (od toga šest trojki), ali samo tri posle povratka na parket u poslednjoj četvrtini. Danilo Galinari je ubacio 18. Dvocifeni su bili i Džon Kolins sa 13 i Kevin Herter sa 11 poena. Pod košem je odličan bio Klint Kapela sa 11 skokova, uz osam poena. Četvti meč finalne serije Istočne konferencije na progamu je u sredu ujutru, takođe u Atlanti.

Priliku da na Zapadu završi posao naredne noći imaće Finiks koji vodi protiv Los Anđeles Klipersa sa 3:1 u seriji i na svom parketu imaće prvu od tri meč lopte za veliko finale.

NBA LIGA – PLEJ-OF

FINALA ISTOKA

Ponedeljak

Atlanta – Milvoki 102:113  /u seriji: 1:2/

/Jang 35 - Midlton 38/

FINALE ZAPADA

Utorak

03.00: (1,50) Finiks (13,0) Los Anđeles Klipers (2,95) /u seriji: 3:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Milvoki BaksAtlanta HoksBogdan BogdanovićNBA ligaKris MidltonJanis Adetokunbo

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara