Kori Higins (MN Press)
Kori Higins (MN Press)

Barsa trijumfom nad Fuenlabradom zamaskirala poraz od Makabija

Vreme čitanja: 1min | ned. 31.10.21. | 14:23

Jovan Novak je ubacio 11 poena, dok je Dušan Ristić zabeležio šest poena i tri skoka za Fuenlabradu

Nije se Barselona dobro provela u Evroligi na gostovanju Makabiju, želeo je Šarunas Jasikevičijus da njegova ekipa pokaže reakciju i do nje je i došlo. Katalonci su dočekali Fuenlabradu i slavili sa 79:69. Doduše, ne može se reći da je Barsa ni na ovoj utakmici igrala neku Bog zna kakvu košarku.

Tačnije, gosti su čak i u trećoj deonici imali minimalnu prednost od 44:42, kada je Barsa pojačala, preokrenula i do kraja utakmice nije ispustala prednost.

Izabrane vesti

Najefikasniji u pobedi Barse bili su Kori Higins sa 13, Kajl Kjurik sa 12 i Rokas Jokubaitis sa 11.

Zanimljivo je da su važnu ulogu u protivničkom timu imala dvojica srpskih igrača. Jovan Novak je ubacio 11 poena, dok je Dušan Ristić zabeležio šest poena i tri skoka.

Doduše, treba reći da je Jasikevičijus iskoristio šansu da malo odmori nosioce igre, pa je Brendon Dejvis igrao 13 minuta i dao šest poena, a Nikola Mirotić 20 minuta. Upisao je sedam poena uz šut 2/3 za dva.

Barsa tako ostaje nepobediva u ACB ligi i sada ima skor 8-0. Prati je Real Madrid sa skorom 6-1, a Gran Kanarija je na 6-2.

Iznenađenje je priredio Betis koji je dobio Valensiju u gostima sa 84:81.

Burjanadze i Marko Todorović vodili su goste sa 18, odnosno 17 datih poena, a Klemen Prepelič ubacio je 21 poen i bio je najefikasniji kod poraženog sastava.



tagovi

Kori HiginsACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara