Nemanja Bjelica (©Reuters)
Nemanja Bjelica (©Reuters)

Bjelica ostaje "kralj" za 7.150.000 dolara, Bogdanović u klinču sa Sakramentom

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.11.20. | 09:31

Sakramento produžio ugovor sa jednim srpskim internacionalcem, konfuzija oko drugog...

Bogdan Bogdanović je rešio da opipa puls tržišta i proba da pronađe novog poslodavca, Nemanja Bjelica će ostati da predstavlja Srbiju u Sakramentu. Kalifornijski Sakramento Bee navodi da su Kingsi aktivirali opciju da produže saradnju sa 32-godišnjim univerzalcem na još jednu godinu pošto je isprva potpisao “2+1“ ugovor.

Bjelica će tako u narednoj sezoni inkasirati garantovanih 7.150.000 dolara, iako je Sakramento imao opciju da ga otpusti i tako napravi dodatan prostor u budžetu.

Izabrane vesti

Međutim, posle dobrih izdanja u prehodne dve sezone odlučio je da to ne uradi. Prošle sezone srpski internacionalac je u proseku beležio 11,5 poena uz 6,4 skokova i 2,8 asistencija na 72 utakmice. Iz igre je šutirao sa 48,1 odsto uspešnosti, a za tri poena 41,9. Prosečno je igrao 27,9 minuta po meču. Bez sumnje najbolja njegova sezona otkako je 2015. stigao u NBA ligu.

Sad ostaje da se vidi šta će biti sa Bogdanovićem. Milvoki je već dogovorio njegov dolazak u Bakse, da sa Džruom Holidejom pomogne Janisu Adetokunbu i Krisu Midltonu da napadnu titulu. Međutim, Bogdanović je po svemu sudeći odbio transfer, a prema pisanju Njujork Tajmsa liga je pokrenula istragu povodom predloženog trejda, jer je navodno ugovaran pre no što je prelazni rok počeo. Sad je kompletna trampa na pragu propasti, a Bogdanović je tu bio samo jedan njen deo.

Kingsi su inače sada podigli tzv. Qualifying Offer za Bogdanovića na 10.660.000 dolara i tako stekli pravo da izjednače svaku ponudu koja stigne na Bogdanovu adresu. Imali su je doduše i ranije, do određenog roka. Sada su kao želeli da produže ugovor i na tu poslednju sezonu - ili realnije da sebi obezbede veći prostor za manevar na tržištu - ali igrač to ne mora da prihvati i Bogdanović nije. Između ostalog i zato što ga niko ništa nije pitao kad su ga slali u Milvoki. Bogdanovićeva ideja je da kao “ograničeni slobodni agent“ na tržištu dobije veću cenu.

Dobio bi je i u Sakramentu, da je Vlade Divac i dalje generalni menadžer Kingsa. Ovako... Pitanje je gde će ga sudbina odvesti. Narednih 48 sati mogli bi da budu ključni.



tagovi

Nemanja BjelicaSakramento KingsBogdan Bogdanović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara