Džejms Harden (©AFP)
Džejms Harden (©AFP)

Blokbaster trejd: Ode Harden u Bruklin!

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.01.21. | 22:13

Hjuston će dobiti poveći paket za svog najboljeg igrača, plus Viktora Oladipa iz Indijane koja je takođe uključena u posao zajedno sa Klivlendom

Puče transfer bomba transfer pijace u NBA ligi - Džejms Harden prelazi u Bruklin Netse, javili su dvojica najbolje obaveštenih košarkaških insajdera - Adrijan Vojnarovski i Šams Čaranija!

Vest su, doduše, prvi objavili Vojnarovski zajedno sa koleginicom sas ESPN Ramonom Šelburn. Vojnarovski javlja da je trejd realizovan i da se radi o poslu u koji su uključena tri kluba – Bruklin, Hjuston i Klivlend! Sve kako bi Bruklin otvorio prostor da “upije“ astronomsku platu od 41.254.920 dolara, koliko mu sleduje za ovu sezonu. Harden posle toga ima još dve godine ugovora po kojem mu slede 44.310.840, odnosno još 47.366.760 dolara u poslednjoj sezoni!

Izabrane vesti

Posao će izgledati ovako: Bruklin dobija Džejmsa Hardena, put Hjustona krenuli su Karis Levert i Rodion Kuruc iz Netsa, odnosno Dante Egzum iz Klivlenda. Roketsima još pripadaju i četiri pika prve runde, tri direktno od Bruklina (2022, 2024, 2026. godine), plus pik iz 2022. godine koji su Kavsi dobili od Milvokija, te četiri zamenska pika s Netsima (2021, 2023, 2025, 2027. godine), koja će menjati u zamenu za boljeg! Sva četiri pika prve runde i zamenski pikovi su nezaštićeni, javlja Čaranija.

Klivlend dobija Džereta Alena i Torijana Prinsa od Bruklina. Roketsi su samo nekoliko minuta po realizaciji trejda proširili posao i uključili Indijanu u miks tako da je Karis Levert trejdovan u Pejserse, iz kojih će u tim iz Teksasa stići Viktor Oladipo! Pejsersi su uz Leverta dobili još i pika druge runde.

Ovaj trejd podići će ogromnu prašinu! Bruklin se odrekao Leverta i Alena koji su po mišljenju uglednih NBA kritičara bili drugi i treći najbolji igrači u timu od početka sezone. Netsi su dobili Hardena koji je definitivno van forme što se može videti po višku kilograma koje i dalje nosi. Na sve to i dalje se lavina kritika obrušava na Kajrija Irvinga zbog svega što radi poslednjih dana i sedmica. Podsetimo, on uporno odbija da igra utakmice zbog navodne bojazni od toga da se zarazi virusom korona, čak je na nekoliko dana potpuno ispario i niko u klubu ne zna gde je, da bi nedavno na društvenim mrežama osvanuli video klipovi njegovog provoda na sestrinom rođendanu u jednom noćnom klubu.

Dok se Harden ne dovede u red, a Irving konačno prelomi u svojoj glavi šta želi, narednih nekoliko sedmica moglo bi da bude jako teško i bolno za Netse, što bi direktno moglo da utiče na skor i plasman na tabeli. Jedina dobra stvar u svemu je to što je sezona tek počela, pa je ostalo sasvim dovoljno vremena da Harden i Irving proigraju, što bi automatski značilo da će Netsi imati verovatno najjači triling u NBA ligi trenutno!

Harden je na kraju dobio ono što je želeo još i pre nego što je sezona počela. Posle odlaska tvorca modernih, “small-ball“ Roketsa Majka D’Antonija u stručni štab Bruklina, odnosno trejda Rasela Vestbruka u Vašington za Džona Vola postalo je jasno da će Roketsi teško zadržati svog najboljeg strelca i igrača, bez obzira na sve priče iz kluba da od trejda nema ništa. Harden se izborio za svoje i ponovo će zaigrati s nekadašnjim saigračem iz Oklahome, odnosno jednim od najboljih plejmejkera današnjice.

Podsetimo, Vestbruk i Harden su zvanično podneli zahteve da budu trejdovani nedugo po eliminaciji već u drugoj rundi prošlosezonskog plej-ofa. Dolazak Džona Vola i uzimanje Kristijana Vuda s tržišta slobodnih igrača nije ništa značajno promenilo u Hardenovom razmišljanju, jer je on mislima već bio van kluba. To je postalo jasno još tokom priprema za novu sezonu. Bivši MVP NBA lige kasnio je na početak uigravanja za takmičarsku 2020/21 pošto se provodio po noćnim klubovima u Atlanti i Las Vegasu sa reperom Lil Bejbijem. Zbog kršenja oštrih kovid protokola njegov ulazak u trenažni proces dodatno je odložne, a onda kada je prvi put istrčao na parket videlo se koliko je bio van forme. I od tada je predmet podsmeha ne samo američke, već i svetske javnosti...

Ovim je stavljena tačka na Hardenov osmogodišnji boravak u Hjustonu gde je igrao dva konferencijska finala, ali oba puta su bolji bili Golden Stejt Voriorsi. Prvo sa 4:1 2015, te 4:3 2018. godine. Boravak u Roketsima završava kao jedan od najboljih igrača franšize, a tokom osam godina beležio je prosečno 29,6 poena, 7,7 asistencija i šest skokova. Tri puta je bio najbolji strelac i jednom najbolji asistent.

Sada da vidimo koliko će Stivu Nešu biti potrebno vremena da okupi Durenta, Hardena i Irvinga, odnosno kada će svet moći da ugleda novi triling superzvezda NBA lige na delu!



tagovi

Džeret AlenHjuston RoketsBruklin NetsKaris LevertDžejms HardenIndijana PejsersViktor Oladipo

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara