Džej Džej Redik (©AFP)
Džej Džej Redik (©AFP)

Bruklin još nije završio: Redik kompletira šampionsku slagalicu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 21:56

Iskusni bek radi na raskidu ugovora sa Nju Orleansom

Kako prenosi ESPN, Džej Džej Redik i Pelikansi su blizu postizanja dogovora oko raskida saradnje. Kao prvi favorit za njegov potpis, u slučaju da uskoro ostane bez kluba, slove Bruklin Netsi, dok je interesovanje pokazala i Juta.


Izabrane vesti

Sjajni šuter je u Nju Orleans stigao leta 2019. godine, posle 13 vezanih sezona u plej-ofu nije uspeo da se domogne doigravanja sa Pelikansima, a kako je sve izvesnije da će četa Stena Van Gandija teško do završnice, iskusni bek je odlučio da promeni sredinu. Po napuštanju Klipersa pre dve godine potpisao je dvogodišnji ugovor težak 26.500.000 dolara, ali će izgleda prevremeno raskinuti saradnju sa timom iz Luizijane u potrazi za angažmanom koji bi mu omogućio da se bori za NBA prsten.

Jasno je da bi košarkaš koji je tokom 14 i po godina u najjačoj ligi sveta u proseku beležio 13,1 poena po meču (41 odsto uspešnosti u šutu za tri poena) predstavljao veliko pojačanje za brojne ekipe, mogao bi da bude prevaga favoritima u borbi za tron, a izgleda da je njegovom potpisu najbliži Bruklin. Netsi su napravili paklenu ekipu ove sezone, Kajriju Irvingu i Kevinu Durentu su pridružili najpre Džejmsa Hardena, a potom angažovali i Blejka Grifina, koji je zbog poziva iz Berklejs centra raskinuo ugovor sa Detroitom. Redik ima i kuću u Bruklinu, u kojoj uglavnom provodi vreme tokom perioda između sezona, pa se čini da bi na zalasku karijere (36 godina) mogao da dobije najbolju šansu u karijeri da se popne na krov lige.

00.30: (2,50) Toronto (13,0) Denver (1,65)

Kao jedan od favorita za njegov paraf navodi se i Juta, zbog odličnog odnosa koji iskusni šuter gaji sa trenerom Džezera Kvinom Snajderom. Spekulisalo se da bi i Lejkersi mogli da pokušaju da ga presele u svoje redove, ali se čini da su Jezeraši bliži tome da angažuju Andrea Dramonda, koji je spreman da se odkrene velikog novca kako bi se uz Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa borio za najviše ciljeve.



tagovi

Džej Džej RedikBruklin NetsJuta Džez

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara