Džejkob Vajli (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)
Džejkob Vajli (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)

Budućnost suspendovala američkog centra: Vajli samoinicijativno napustio Podgoricu

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.12.21. | 16:23

Bivši igrač Gran Kanarije i Panatinaikosa navodno napustio klub zbog ličnih problema

Kako je i zvanično obelodanjeno, Budućnost je suspendovala američkog centra Džejkoba Vajlija. Ovaj 27-godišnji košarkaš, koji brani boje i reprezentacije Makedonije, nije se vratio u klub posle obaveza u makedonskoj selekciji u okviru kvalifikacija za Mundobasket, iako je morao da se pojavi na treningu podgoričke ekipe.

Izabrane vesti

"KK Budućnost Voli obaveštava javnost da se Džejkob Vajli, nakon nastupa za reprezentaciju Makedonije, nije pojavio na treningu i samoinicijativno je napustio Podgoricu. Agent igrača je obavestio klub da je razlog napuštanja rešavanje ličnog/porodičnog problema. Klub je suspendovao igrača i javnost će biti blagovremeno obaveštena o daljim koracima", stoji u saopštenju Plavih.

19.00: (1,30) Zenit (16,0) Crvena zvezda (3,90)

Dakle, Vajli je zaradio suspenziju, a uskoro će biti poznato da li ga čeka i rigoroznija kazna.

Amerikanac je u Podgoricu stigao iz Gran Kanarije minulog leta. Imao je u startu problema sa povredom, ali je vremenom postajao sve bitniji deo rotacije u Podgorici. U Evrokupu je upisao pet nastupa i u proseku beležio 10,8 poena i 5,8 skokova po utakmici, dok je u ABA ligi odigrao sedam mečeva uz prosek od 4,7 poena i 3,7 skokova.



tagovi

KK Budućnost PodgoricaDžejkob Vajli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara