Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Crni niz sa tendencijom rasta

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.03.21. | 11:17

Partizan zabeležio sedam vezanih poraza u ABA ligi, a u naredna dva meča čeka Mornar i ide na gostovanje Megi koji se bore za plej-of

Već 15. marta sam znao šta će se sve dogoditi“, rekao je predsednik Partizana Ostoja Mijailović u novogodišnjem intervjuu za Mozzart Sport. Misleći na 15. mart 2020. godine. Sada,godinu dana kasnije, jasno je na šta je mislio. Teško je ponoviti rezultate kada one dobre igre od prošle sezone nisu dobile nagradu, a igrači su u glavama već “bili u Evroligi”. Morao je sada Partizan sve iznova i - nije se snašao. Doživeo je fijasko, mada se mora reći da čak pored očigledno loših igara nije imao ni sreće sa povredama (izostajali su ili izostaju Mozli, Mika, Zagorac, Veličković, Pejdž).

Crno-beli su porazom od Crvene zvezde u derbiju samo nastavili crni niz koji i dalje traje. To je bila sedma uzastopna utkakmica u kojoj je Partizan pretrpeo poraz u ABA ligi. Da je Evroliga pa bi bilo mnogo, a ovde pričamo o regionalnom šampionatu.

Izabrane vesti

Poslednju pobedu Partizan je ostvario na samom početku ove 2021. godine, na gostovanju Splitu, a i to je moglo da ode na drugu stranu. Od tada - neuspeh za neuspehom.

Partizan je trenutno i u nizu od šest poraza u svim takmičenjima. Ukupno ih ima osam na poslednjih 10 odigranih utakmica.

Redom su u ABA ligi Partizan dobijali Borac, Budućnost, Cedevita, Igokea, Zadar, Cibona i Crvena zvezda. U poslednjih šest odigranih utakmica u sezoni Partizan je gubio od Crvene zvezde dva puta, Zadra, Trenta, Cibone i Metropolitana. Imao je Parni valjak šansu da malo popravi utisak u Evrokupu, ali je sve prosuo protiv Trenta i Levaloa.

A Partizanov raspored je takav da u naredne dve utakmice igra protiv Mornara kod kuće i Mege u gostima. Trebalo bi crno-beli da paze da se ova nesrećna serija ne produbi još više u naredne dve utakmice…

Partizan sada ima skor 7-13 posle 20 utakmica i ovakvim partijama doveo je sebe u situaciju čak da se bori za opstanak. Za plej-of je odavno izgubio šansu. Blizu je brojke od 14 poraza iz sezone 2015/16 što je do sada i najslabiji učinak Parnog valjka u ABA ligi.

RAŠON NE MOŽE SAM

Ne može se reći da Partizan nije pokazao borbu i pomak u igri na poslednje dve utakmice, igrao je derbi bez dve petice, borili su se crno-beli, ali sve je to nedovoljno. Ako nekog treba pohvaliti za borbu onda je to Rašon Tomas, uz naravno kapitena Novicu Veličkovića, te agilnog Ognjena Jaramaza.

Postoji ta izlizana rečenica, koja je potpuno tačna, a koja kaže da stranci treba da prave razliku i da su zato dovedeni. Od sadašnjih stranaca u Partizanu, a i ovih što su otišli, jedino se za Rašona Tomasa može reći da je ove sezone ispunio normu i odradio maksimalno ugovor.

Jasno je bilo da će Partizan izgubiti u ovakvom sastavu od evroligaške Zvezde, ali Tomas nije želeo da posustane, dao je 17 poena, imao 14 skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte za ukupan indeks korisnosti 26. Na svakoj utakmici se kida, skače, trči, počeo je bolje da igra i odbranu, naravno i greši. Ali, u ovakvom timu, shvatio je da mora da povuče.

Za ostale strance se ne može reći da su ispunili očekivanja. Kodi Miler Mekintajer je na pola sezone otišao iz kluba, a o Džošu Perkinsu govori činjenica da je u ovako skraćenom rosteru igrao samo minut i 50 sekundi na derbiju.

Markus Pejdž je najbliži Tomasu, mada je izgubio na konstantnosti koju je imao prošle sezone. Vil Mozli od starta nije bio onaj od prošle sezone, a onda je došla i povreda. Erik Mika nije blistao. Sve u svemu, da je Partizan ove sezone imao dvojicu ili više Tomasa u ekipi, mogao bi nečemu da se nada.

Ovako, Zorana Savića čeka veliki posao predstojećeg leta…


tagovi

Rašon Tomas

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara