Luj Labejri (Foto: fiba.basketball)
Luj Labejri (Foto: fiba.basketball)

Crnogorci prosuli mleko u Francuskoj, Mihailović i Kobs ubacili više od polovine poena

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 22:31

Izabranici Vensana Kolea do pobede došli serijom 13:1 u poslednjim minutima

Početak kvalifikacija za Mundobasket doneo je pregršt iznenađenja. Ipak, Crna Gora nije uspela da priredi novo u Francuskoj. Dobro je oznojila favorizovanog rivala, ali četa Vensana Kolea je odoleal i trijufom otpočela borbu za plasman na planetarnu smotru - 73:67.

Odlično su Crnogorci počeli meč, poveli sa 17:9 sredinom uvodnog kvartala i na prvi odmor otišli sa devet poena viška. Uspevali su da odole pred napadima domaćina sve do poslednjih trenutaka prvog poluvremena, kada su Francuzi ipak stigli do izjednačenja, te se na pauzu otišlo sa nerešenim rezultatom - 38:38.

Izabrane vesti

Po povratku na parket, pronašli su puleni Boška Radovića novu snagu, došli i do prve dvocifrene prednosti na susretu, da bi odlučujući kvartal dočekali sa sedam poena viška. Nije bilo dovoljno.

Francuzi su podigli obrtaje, zaigrali daleko angažovanije i agresivnije u odbrani, te su rivalu u poslendjih 10 minuta dozvolili svega 11 poena. Polako su topili zaostatak, sredinom kvartala stigli do preokreta, a serijom 13:1 i do ključne prednosti i pobede.

Crna Gora je vrlo dobro šutirala sa distance (10/17), ali je podbacila u šutu za dva poena (15/39), kao i sa linije penala. Čini se da su je slobodna bacanja i koštala pobede, kako su Radovićevi izabranici pogodili samo devet iz 20 pokušaja.

Sjajan je u poraženom sastavu bio bek Mornara Vladimir Mihailović sa 23 poena (9/14 iz igre, četiri trojke). Ispratio ga je naturalizovani bek Budućnosti Džastin Kobs sa 16 poena i sedam asistencija, ali uz daleko slabije procente (5/14). Njih dvojica su tako ubacili više od polovine poena crnogorske reprezentacije, u kojoj je samo šest igrača uspelo da se upiše u listu strelaca (devet je upisalo minute). Uz pomenuti dvojac istakao se i Dino Radončić sa 11 poena i pet uhvaćenih lopti.

Francuze je do trijumfa vodio Luj Labejri sa 18 poena i pet skokova, dok je odličan bio i Isaia Kordinije sa 16 poena i osam skokova. Njih su ispratili Nikola Lang sa 12, kao i centar Virtusa iz Bolonje Mame Žaite sa 10 poena.


tagovi

Kvalifikacije za Mundobasket 2023FrancuskaCrna GoraVladimir MihailovićDžastin Kobs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara