Foto: MN Press
Foto: MN Press

CSKA želi da plati 350.000 evra i "ukrade" Jokubaitisa Barseloni ispred nosa

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.06.21. | 11:28

Očekivano vlada veliko interesovanje za talentovanog Litvanca

Poslednjih sedmica pominjalo se da je Rokas Jokubaitis postigao verbalni dogovor sa Barselonom te da će od naredne sezone igrati kod svog sunarodnika Šarunasa Jasikevičijusa.

Međutim, sada Mundo Deportivo javlja da se u celu priču umešao CSKA te da će probati da "ukrade" Barsi ispred nosa jednog od najtalentovanijih mladih košarkaša u Evropi.

Izabrane vesti

Mundo piše da je CSKA spreman da plati u potpunosti izlaznu klauzulu za Jokubaitisa vrednu oko 350.000 evra. To je važno istaći zato što je Barselona spremna da plati samo deo pomenute sume. U tom smislu, CSKA bi bio u prednosti.

Tim iz Katalonije želeo je da popuni tu rupu u ponudi tako što je ponudio Žalgirisu deo kolača od izlazne NBA klauzule ukoliko mladi košarkaš u jednom momentu ode preko Atlantika.

Barselona je isplanirala da dovede Jokubaitisa, dečka rođenog 2001. godine, kao zamenu za Leandra Bolmara koji bi trebalo da ode u Minesotu ovoga leta.

Mladi Litvanac još nije definitivno odlučio gde će igrati ubuduće, a u ugovoru sa Žalgirisom postoji otkupna klauzula, što komplikuje situaciju Barsi i CSKA.

Jokubaitis je ove sezone eksplodirao, a upravo je protiv Barselone postigao 15 poena što mu je rekord karijere.

Mladi Litvanac igra levom rukom, već je sada veoma opasan, ne libi se da preuzme odgovornost i u stresnim momentima, tako da nije čudo što su njegov talenat namirisali i Barsa i CSKA.



tagovi

Rokas Jokubaitis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara