Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Da li je Partizan sada siguran?

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 09:37

Crno-beli su nizom od sedam poraza čak ugrozili i status u ABA ligi, ali su trijumfom nad Mornarom popravili krvnu sliku

Da je Partizan izgubio od Mornara upao bi u problem. Ostao bi na sedam pobeda iz 21 utakmice. Još da je na to sve Borac hipotetički tukao Igokeu, onda bi razlika između poslednjeg (pretposlednjeg ako računamo Primorsku) Borca i Partizana bila samo u jednoj pobedi. Ovako, Borac je izgubio i ostao na pet pobeda iz 20 utakmica, dok je Partizan na osam trijumfa uz meč više. Da ne pričamo o tome što Borac ima bolji međusobni susret od crno-belih.

Krka i Cibona su na sedam pobeda iz 21 odigrane utakmice, dok SPlit ima sedam pobeda iz 22 utakmice.

Izabrane vesti

Da priča o “opstanku u ligi” nije šuplja, dokazuje i izjava šefa stručnog štaba Partizana, Aleksandra Matovića, posle pobede nad Mornarom od 83:75.

Mi imamo pritisak ostvarivanja rezultata, zbog toga što se još uvek nalazimo u zoni koja ne obezbeđuje igranje ABA lige i naredne sezone, a pored toga predstavljamo trofejni klub, tako da je kod nas pritisak sve veći i veći. Svaka pobeda u naredna četiri meča biće zlata vredna", rekao je Matović.

Partizanov raspored do kraja ligaškog dela ABA lige:

28. mart: Mega - Partizan

3. april: Partizan - Krka

8. april: Partizan - FMP

17. april: Partizan – Split

*Upisaće trijumf protiv Primorske 20:0 za zelenim stolom

Dakle, situacija je jasna. Partizan je od situacije da je ispao iz kombinacija za plej-of došao do situacije da treba da razmišlja o opstanku. Međutim, čini se da su crno-beli podigli nivo energije i to je posebno bilo vidljivo protiv Mornara.

Sama činjenica da je novi sportski direktor, Zoran Savić, bio na tribinama, podigla je energiju i htenje kod igača koji su i sami videli da ne bi trebalo sebi da dopuste i osmi vezani poraz. Na neki način, sada je ovo audicija za sledeću sezonu gde svaki pojedinac želi da se dokaže da je vredan ostanka u crno-belom dresu.

Mora se svakako, po ko zna koji put, pohvaliti najbolji igrač Partizana ove sezone, Rašon Tomas. To je svakako najkonstantniji i igrač i stranac ove sezone. Završio je meč protiv Mornara sa 18 poena, 13 skokova, šutirao je 7/12 za dva, nije ispucavao trojke (bez pokušaja), a svemu je dodao i dve ukradene lopte. Sve to za 23 minuta. Da su ga i ostali pratili tokom sezone u energiji, Partizan bi sada bio u boljoj poziciji.

Doprinos su dali i Markus Pejdž i Ognjen Jaramaz, Džoš Perkins je odigrao jedan od najboljih mečeva otkako je došao u Partizan, a važno je istaći i da se Vil Mozli vratio na parket sa 10 poena i šest skokova. Videlo se odmah koliko je nedostajao u reketu, da unese malo čvrstine i uhvati neku loptu u tuđem reketu.

Na kraju, Aleksandar Matović je ostvario prvu pobedu na klupi Partizana i sigurno će i njemu trijumf protiv Mornara biti drag i važan za nastavak sezone. Da izgura sezonu do kraja, pa onda Partizan da se onda presabere i vidi gde i kako dalje.

---------------------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.


tagovi

Rašon TomasKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara