Foto: AFP
Foto: AFP

Dalasov plan za napad na tron: Stvaranje tandema Dončić - Lenard

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 12:40

Klub iz Teksasa je skovao plan za angažovanje zvezde LA Klipersa i već je počeo da ga sprovodi u delo

Nije puno trebalo Luki Dončiću da postane jedan od najboljih igrača u NBA ligi. Ipak, za uspeh u Dalasu mu je potrebna pomoć. Nije je dobio u minule dve sezone, pa je sastav iz Teksasa zaustavljan u prvoj rundi plej-ofa. Maveriksi to planiraju da promene. Žele u svojim redovima Kavaja Lenarda.

To je prvi preneo novinar Ringera Kevin O Konor, a potom su se oglasili i brojni drugi američki, ali i evropski mediji. Kavaj Lenard još nije doneo odluku po pitanju sudbine u Los Anđelesu, što je upalilo alarme u brojnim NBA klubovima. Dalas je zainteresovan i ima plan, a već neko vreme je poznato da i Majami pokušava da napravi matematiku potrebnu da ga preseli u svoje redove.

Izabrane vesti

Ipak, nekoliko stvari ide u prilog Mavsima. Prva i osnovna je to što bi Lenard dobio priliku da igra sa Lukom Dončićem. Slovenac je za kratko vreme počeo da dominira i NBA terenima, a utisak je da mu je potreban još jedan igrač sličnog kalibra, kako bi se domogao prstena. Dobro je i Lenard upoznat sa kvalitetima bivšeg košarkaša madridskog Reala, kako je Dončić gotovo sam dobro namučio Kandžu i Kliperse u minula dva doigravanja.

Pored Dončića, u prilog Dalasu ide i činjenica da bi mogao da napravi dovoljno prostora u budžetu za plate za njegov ugovor. Lenard ima opciju da ostane još godinu dana u Klipersima za 36.000.000 dolara, jasno je da bi morao da dobije jaču ponudu kako bi odustao od te mogućnosti i uplivao u slobodne vode. Mavsi planiraju da se reše Kristapsa Porzingisa, za kojeg je interesovanje pokazao Šarlot. Ugovor ističe i Timu Hardavej Džunioru, pa i Džej Džej Rediku, kao i srpskom reprezentativcu Bobanu Marjanoviću, pa bi Mavsi mogli da uštede oko 25.000.000 dolara.

Ima tim iz Teksasa još jednog keca u rukavu. Naime, novopostavljeni generalni menadžer ekipe Niko Herison je u odličnim odnosima sa bivšim košarkašem San Antonija i Toronta. Herison je dugi niz godina radio u kompaniji Najki, sa kojom je Lenard ranije sarađivao. Razvili su Niko i Kavaj dobre odnose, što bi na kraju moglo da donese prevagu timu Marka Kjubana u trci za Lenardovim parafom.

Sa Dončićem i Lenardom u svojim redovima, Dalas Maveriksi bi momentalno postali jedan od kandidata za prsten. Obojica su sposobni da nose tim na svojim leđima i utisak je da se odlično dopunjavaju. Dok šampion iz 2019. godine (Toronto) važi za jednog od najboljih defanzivaca u ligi, što nije Lukina najjača strana, Dončić je izrastao i u jednog od najboljih organizatora igre u NBA. Obojica su naravno ofanzivne mašine i skoreri koje je gotovo nemoguće braniti. Dončića jer je jedan od najveštijih igrača u ligi, a pritom je potpuno nepredvidiv. Lenarda jer poseduje izuzetne fizičke sposobnosti i nekoliko ofanzivnih poteza je doveo do perfekcije.



tagovi

NBA ligaKavaj LenardLuka DončićDalas MaveriksLos Anđeles Klipers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara