Dalibor Ilić (© KK Crvena zvezda)
Dalibor Ilić (© KK Crvena zvezda)

Dalibor Ilić četiri godine među crveno-belima

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 16:06

Krilni centar stiže na Mali Kalemegdan posle sjajnih partija u Igokei

Novo pojačanje u Crvenoj zvezdi je dogovoreno. Dalibor Ilić oblači crveno-beli dres, ugovor je potpisan na četiri godine, potvrdio je klub. Njegov dolazak najavio je Mozzart Sport još 9. jula. Ilić stiže posle odlične dugogodišnje epizode u dresu Igokee.

U ABA ligi je imao statistiku za svaku pohvalu. Sa pozicije krilnog centra prosečno je beležio 12,7 poena uz 7,7 skokova. Dve najbolje partije pružio je protiv Cedevite i Krke. Protiv Ljubljančana je imao 29 poena i 11 skokova, dok je protiv ekipe iz Novog Mesta upisao 31 poena i devet skokova.

Izabrane vesti

Ilić je na osvonu izdanja u Igokei dobio i poziv da obuče seniorski dres Srbije. Debitovao je 2020. godine na meču kvalifikacija protiv Finske. U juniorskoj selekciji bio je kapiten.

Dalibor Ilić je četvrto pojačanje Crvene zvezde u novom timu mladog trenera Vladimira Jovanovića koji je zamenio Dejana Radonjića. Sa novim trenerom stigli su Nemanja Nedović posle dve sezone iz Panatinaikosa. Iz Olimpijakosa stiže centar Hasan Martin, a posle uspešne epizode u Bursi na Mali Kalemegdan dolazi srčani Džon Holand.

Podsetimo, iz Crvene zvezde su iz prošlogodišnjeg tima otišli Nejt Volters, Ostin Holins, Dejan Davidovac Nikola Kalinić, dok je Marko Simonović postao prvi pomoćnik u stručnom štabu Vladimira Jovanovića. Novi ugovor je potpisao dugogodišnji kapiten Branko Lazić, a u crveno-belom ostaje i Eron Vajt.



tagovi

Dalibor IlićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara